suu.com PR 9 : Siteye üye olduktan sonra “Edit Profile” kısmına gelerek web site alanına girip kaydededbilirsiniz.

my.opera.com PR 8 : Üye olup profil kısmınıza web sitenizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca üyelere blog oluşturma imkanı da sağlıyorlar. Blog oluşturup özgün bir tanıtım yazısı girebilirsiniz. Özellikle blog oluşturup en az 250 kelimelik bir makale* yayınlayarak, maksimum 3 link çıkışı yapmanız faydalı olur. En zor kelimelerde bile anında index alır. Size verdiği blog subdomain şeklinde değil. my.opera.com/xxx şeklinde verdiği için tertemiz bir PR8 blogdan kendinize güzel bir tanıtım yazısı yayınlayabilirsiniz. (Bunu mutlaka yapın)

www.ted.com PR 8 : Register’dan üye olup profil ayarlarında web site ekleme alanına yazabilirsiniz. Keyword yazarak 3 adet site linki vermenize olanak sağlıyor. Keywordlü şekilde ekleme yapılabilmesi harika. Yalnız Türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor.

forum.filezilla-project.org PR 7 : Foruma üye olarak profil bilgileri kısmındaki web site alanına yazabilirsiniz. Profil yalnızca üyelere açık olduğu için forum imzanıza da textli link ekleyerek birkaç konuya mesaj atın. Çok fazla link eklemeyin imzanıza. Forumdan banlanabilirsiniz.

Bu işlemleri mutlaka manuel yapın. Bu işi yapan programlar var. Ayrıca bu işi ücret karşışığı yapanlar da var. Bunlara hiç gerek yok. Boş bir vaktinizde çayınızı demleyip kendi ellerinizle yapın. Unutmayın forumlarda bu işi yapanlar siteniz için sizin kadar hassas olmayacaktır.