-35 santigrat derece soğuğa dayanabilen, kurak ve sıcak iklimden çok hoşlanmayan elma, dünyaya Orta Asya’dan yayılmıştır. Besin değeri oldukça yüksektir. Tarih boyunca 1000 farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir. Türkiye’de üretilen elma çeşidi ise 460’ı aşmış durumdadır. Tatlı, reçel, komposto ve pasta yapımında kullanılır.

Elma Kompostosunun Faydaları Nelerdir?
Elma kompostosu yaz aylarında serinlik ve ferahlık sağlar.
Bağırsak hareketlerini hızlandırarak, sindirimi kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir.
Mide rahatsızlıklarının tedavisinde önemli rol oynar.
Böbreklerin düzenli çalışmasına yardım eder.
Kalbi korur.
Cilde iyi gelir.
Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
İçinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde vücuda güç kazandırır.
Zihinsel yorgunluğun giderilmesine yardımcıdır.
Elma Kompostosu Nasıl İçilir?
Malzemeler:
4 adet elma
2 litre su
3 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu
1,5 su bardağı toz şeker



Yapılışı:

Elmaları bol su ile iyice yıkayın ve kabuklarını soyarak küp şeklinde veya dilim dilim doğrayın. Dilimlerin çok büyük olmamasına dikkat edin.
Orta boy bir tencereye elmalarınızı koyun ve üzerine suyu ilave edin.
Elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Elmalar saydamlaşınca şeker, tarçın ve karanfilleri ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın.
Kaynatma işleminden sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ardından buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Kompostonun suyu kadar meyve posaları da oldukça faydalıdır. Yemeğinizin yanında veya tek başına tüketebilirsiniz. 1 kase elma kompostosu 130 kaloridir.