Merhabalar,

Bugüne dek Forumunuz.Com'da yaptığımız bu ve buna benzer çalışmaların tamamını ön duyuru yoluyla bildirmiş ve sizleri çalışmalara hazırlamıştık. İlk kez bu sefer böyle bir ön bilgilendirme yapamadık, bunun için öncelikle özür dilerim.

6 Mayıs sabahı başlayan ve şu ana dek süren, çok büyük çapta bir dizi işlem gerçekleştirdik. Bunları başlıca şöyle sıralayabiliriz:

  • SSD diskli sunucuya taşıma işlemi
  • Veritabanı bakımları ve optimizasyonlar
  • Sunucu tarafında güncelleştirmeler
  • vBulletin tarafında güncelleştirmeler
  • Genel anlamda iyileştirmeler...


Özetle, neler yapıldı? Nelerin önüne geçildi? Bu çalışmalar niçin yapıldı?
  • Daha önce plânlanan ancak aksilikler yüzünden tamamlayamadığım SSD disk teknolojisine sahip farklı bir makineye forumu taşıdık. Bu işlem tamamlandı ve artık Forumunuz.Com daha hızlı!
  • vBulletin sürümü bildiğiniz gibi şu ana kadar 3.8.8'di. Bugün bu sürüm güncellendi ve artık Forumunuz.Com'un kullandığı altyapı vBulletin 3.8.9 kararlı sürümdür. Aslında 3.8.10 Beta 1'i düşünüyordum ancak şu an için en son 3.x serisine ait kararlı sürüm bu olduğu için bu versiyonda karar kıldım. vBulletin 3.8.10 Beta 1, yerini 3.8.10 kararlı sürüme bıraktığında yeni bir güncelleme yapılacaktır.
  • Sunucu, vBulletin ve vBSEO taraflarında oldukça gelişmiş bakım ve optimizasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Yavaşlama ve aşırı işlemci kullanımıyla ilgili sorunlar tarihe gömüldü! Artık Forumunuz.Com bir uçak kadar hızlı!

Yapılan çalışmalar içerisinde en önemli, en kapsamlı, en kritik ve en detaylı çalışma 3. maddede belirttiğim işlemlerdir ancak tamamen teknik konular olduğu için ben anlayabileceğiniz dilden özet geçtim. Bu kapsamda böylesine köklü çalışmalar yapılırken, 3 gün boyunca birçok üyemiz erişim sorunu yaşadı; birçok üyemiz de ara ara forumu ziyaret edebildi. Şu an aynı zamanda forumu SSD diskli yeni makinemize taşıdığımız için DNS oturma süreciyle ilgili 24 saate kadar erişim problemleri yaşanabilir, tüm bunlardan dolayı Forumunuz.Com teknik sorumlusu olarak bir kez daha Forumunuz.Com adına özrü borç bilirim. Şu dakikadan sonra kullanım yönünden hiçbir sorunu artık yaşamayacaksınız. En azından son haftalarda karşılaştığımız anlık yavaşlamalar artık yok!

Dip Not: Forum deneyiminiz sırasında karşılaştığınız herhangi bir sorunu bu başlık altından belirtirseniz anında ilgileneceğim. Bu geniş çalışma ağında anlık olarak kapatıp, sonradan açmayı unuttuğumuz ve gözümüzden kaçan küçük opsiyonlar olabilir. Bunları belirtmekten çekinmeyin.

Bu işlemler sırasında yükümü hafifleten, yardımlarını ve saatlerini esirgemeyen başta foruma VDS sunucumuzu kiraladığımız Adımhost Internet Hizmetleri'nin sahibi Hasan TOKALOĞLU ve diğer firma personeli olmak üzere katkılarından dolayı @XenCPU hocama hem kendi adıma hem de Forumunuz.Com adına en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla,
Forumunuz.Com System Developer