Adrasan koyu, Antalya, Kumluca’ya bağlı 2 kilometre uzunluğundaki büyüleyici kumsalıyla çeşitli doğal güzelliklere sahip küçük ve güzel bir yerleşim birimi’dir. Adrasan eski adıyla Çavuşköy, yerli köy halkının turizme katkı sağladığı ender yerlerden biridir. Çavuşköy sakinleri Adrasan’daki tesislerin yüzde 80 civarını işletmektedir. Böyle sıcak ve samimi bir ortamda, tarihi, doğal güzelliklerin de büyüsüne kapılarak kendinizi birkaç gün içerisinde tarihten akıp gelen birisi gibi hissedersiniz.

Yörenin yoğun yaşanmış tarihine gelecek olursak, Helenistik çağın izlerini Adrasan’ın her yerinde görebilirsiniz ve çevre beldelere çok kısa mesafede bulunan antik kentleri ilgi ve hayranlıkla gezebilirsiniz. Aynı zamanda beldenin denizide sığ ve kumluk olduğu için yüzme bilmeyenler, özellikle çocuklar için büyük rahatlık ve kolaylık sağlamaktadır. Sörf ve su kayağı gibi aktivitelerinde çok sık yapıldığı bu güzel koy 25 metre olan sualtı görüş mesafesiyle deniz altını seven turistlerinde beldeye olan ilgisini cezbetmektedir.


Adrasan Nerede Nasıl Gidilir ?

Adrasan’ın Antalya yaklaşık 95 km. Özel arabanızla geliyorsanız Antalya’dan Kemer istikametinde Kemerden sonra Tekirova ve Ulupınardan hemen sonra, Olympos sapağınıda geçip yolun solundaki Adrasan tabelasından içeri girerek 8 km’lik asfalt yol ile köy merkezine ulaşıp, buradan 4 km. daha devam ettiğinizde Adrasan sahiline ulaşıyorsunuz

Otobüs ile geliyorsanız Antalya Şehirler-arası otogarında indiğinizde hemen terminaldaki ilçeler terminalinde Çiçek Tur veya Kumluca minibüsleri ile, Çiçek Tur arabasına bindiğinizde ise Olympos, Çavuşköy sapağında inip, Adrasan yol sapağına 1 saat aralıklarla gelen Adrasan tur minibüsüne’de binebilirsiniz.