Chevrolet Division of General Motors Company ya da Chevrolet veyahut da Amerikalıların da dediği gibi kısaca ”Chevy”, dünyanın en eski ve en popüler araçları arasında yer alan bir markadır. Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli ticari markaları arasında yer alan Chevrolet, ülke otomotiv endüstrisinin en önemli figürleri arasında kabul edilmektedir. Dünyanın Volkswagen ile beraber en büyük otomobil üreticisi olan General Motors Company; ”GMC” bünyesinde bulunan Chevrolet, gerek Amerikan içi pazarı gerekse de uluslar arası pazarda Amerikan çıkışlı en çok tercih edilen araç olma özelliğini haizdir. Resmi olarak 3 Kasım 1911 yılında kurulmuş olan Chevrolet, ilk zamanlarda kendi adıyla anılan şirket tarafından işletilmekte ve üretim yapmaktaydı. Ancak kuruluşunun ardından sadece 7 yıl geçtikten sonra, ülkenin en önde gelen otomobil üreticisi olan General Motors Company tarafından satın alınmış olan Chevrolet, resmi olarak 2 Mayıs 1918 tarihinde devredilmiştir. Ancak bu devir sonrasında daha da yükselen Chevrolet, kısa sürede ülkenin en iyi otomobilleri arasında yer almayı başarmıştır.



3 Kasım 1911 tarihinde resmi olarak kendisine adını veren Louis Chevrolet ve ortağı Willian C. Durant tarafından kurulmuş olan Chevrolet şirketi, kısa sürede otomobiller üretmeye başlamış ve oldukça da başarılı olmuşlardır. Ancak şirketin faaliyete geçmesinin ardından 7 yıl geçmesiyle beraber şirket, General Motors Campany’e satılmıştır. Bu tarihle beraber sıra dışı araçlar üretmeye başlayan Chevrolet, Amerika Birleşik Devletleri’nin vazgeçilmez araçlarından birine dönüşmeyi başarmıştır. Chevrolet, 1940’larla beraber Amerika Birleşik Devletleri dışında başta Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de araç ihraç etmeye başlamıştır. Bu dönemde adeta bir Chevrolet çağı yaşanmıştır. Kurucusu ve mucidi, bir İsviçreli olan Chevrolet, Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük cüsseli araç dönemini başlatan firma olarak da kabul edilir. Geniş kasalı devasa motor güçlü araçlar tam bir benzin canavarı olsa da Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok tercih edilen araçlar arasında yer almıştır.

Halen Amerikan pazarında son derece ciddi bir paya sahip olan Chevrolet, ülkenin Ford ve Chrysler ile beraber en çok satan araçları arasında yer almaktadır. Ancak burada GMC’yi de hesaba katarsak, Chevrolet ülkenin en çok tercih edilen şirketinin bir ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda yaşanan petrol fiyatı dalgalanmaları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin küçük araçlara olan ilgisinin de artmasıyla Chevrolet de geçmişinin aksine çok sayıda küçük motorlu ve oldukça yakıt tasarrufu yapan araçlar üretmeye başlamıştır. Bu araçlar Amerikan halkı tarafından yavaş yavaş tutulmaya başlansa da en çok Avrupa pazarına hitap ettiğini söyleyebiliriz. Bu anlamda şirket sayısız adette aracı Chevrolet adı altında Avrupa Birliği pazarına sokmuştur.