2019 iPhone Max için bomba iddia

Apple tarafından 2019 yılında üç yeni iPhone akıllı telefon modeli tanıtılması bekleniyor. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan modellerden biri olan 2019 iPhone Max kamerası ile herkesi şaşırtacak.

2019 iPhone Max kamera özellikleri ile herkesi şaşırtacak!

Yapmış olduğu isabetli sızıntıları ile ünlenen Ben Geskin, geçtiğimiz saatlerde Twitter’dan yapmış olduğu paylaşım ile birlikte 2019 iPhone Max hakkında bomba bir iddiada bulundu. Ben Geskin‘e göre yeni iPhone Max modellerinde üçlü arka kamera kurulumu bulunacak.

Arka tarafta bulunan kameraların f/1.6 diyaframa açıklığına sahip olacağını belirten Geskin, bu kameraların 7 elementli lens sistemi ile destekleneceğini de ön görüyor.

Bildiğiniz üzere önceki nesil iPhone‘larda Apple 5 elementli lens sistemi kullanıyor. 2019 model iPhone’lar ile birlikte Apple, 5 elementli lens sistemi yerine 7 elementli lens sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Böylece artırılan lens sistemi ile birlikte teknoloji devi, birbirinden kaliteli fotoğrafların çekilmesine de olanak sağlayacak.

Önümüzdeki yıl Eylül ayında yeni iPhone modelleri ile birlikte Apple’ı Huawei Mate 20 Pro gibi kamera kalitesi ile ön plana çıkan rakipler bekliyor. Oldukça zor rakipleri ile kıyasıya bir mücadeleye girecek olan Apple, her yönü ile ön plana çıkan bir amiral gemisi için tabiri caizse ince eleyip sık dokuyor.

2019 iPhone Max kamerası ile çok konuşulacak!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda paylaşılan raporlara göre üçlü kamera sisteminin stereoskopik görüş ile gelişmiş 3 boyutlu algılama sunacağı belirtilmişti.
Bu algılamada kamera sensörlerinden ikisi, tek bir nesnenin farklı açılardan görüntüsünü yakalamaktan sorumlu olacak. iPhone ile nesne arasındaki mesafenin ölçümü içinse üçgenleme yöntemi devreye girecek.





Tüm bu süreç ile üç kameralı iPhone arka kamerasının artırılmış gerçeklik amaçlı 3 boyutlu algılama özelliğinden faydalanacağı ifade ediliyor. Yani öndeki iPhone XS TrueDepth Kamera sistemi gibi arka kamera da farklı deneyimler sunmuş olacak.

Apple CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçeklik konusunda heyecanlı olduğunu da sıklıkla dile getirmekten çekinmiyor. Haliyle bu teknoloji Apple ürünlerinin geleceğinde kesin olarak önemli bir rol oynayacak. Geçtiğimiz yıl sunulan Apple ARKit platformu da bunun en büyük göstergesi.

Bunlara ek olarak ise üçüncü lensin geliştirilmiş yakınlaştırma yetenekleri için daha uzun odak uzunluğu sağlayacağı paylaşılan raporlarda vurgulanıyor. Bu sayede bir iPhone ilk defa 5x optik yakınlaştırma sunmuş olacak. Kısacası kullanıcılar, dijital vizörde dijital yakınlaştırmada ki gibi bulanık bir görüntü görmeden görüntüyü 5 kat daha yakından görmüş olacak.




Tabi, 2019 iPhone serisinin tanıtılmasına yaklaşık 11 ay olduğu için bu cihazlar için net konuşmak mümkün değil. Henüz detayları bilinmeyen Apple A13 işlemciden güç alacak olan 2019 iPhone modellerinde, Face ID konusunda büyük bir gelişime imza atılması bekleniyor.