Aslında oyuncu telefonlarının geçmişine baktığımızda, Nokia’nın oyun oynamak için tasarlanan tuhaf N-Gage’i piyasaya sürdüğü 2000’li yılların başlarına kadar gidebiliriz. Neyse ki, son yıllarda oyuncu telefonu kavramı tekrar hayat buldu.




Günümüzde ise akıllara Razer Phone, Asus Rog Phone ve Xiaomi Black Shark gibi modeller geliyor. Amiral gemilerinde kullanılan üst seviye donanımlar bu modellerde, dikkat çekici tasarımlar ve ek soğutma sistemleri ile buluşuyor.

Samsung katlanabilir oyuncu telefonu üzerinde çalışıyor!
Sektörün üç büyüğü olan Samsung, Huawei ve Apple ise amiral gemileri ile günümüzün en zorlu oyunlarını bile kullanıcıların rahatlıkla oynamasını sağlayabiliyor olsa da, oyuncu telefonu olarak henüz bir model tanıtmadı.




Ancak, ortaya çıkan yeni bir patent Samsung’un bu konuda çılgın bir çalışma yürüttüğünü gözler önüne seriyor. Zira, Samsung kısa süre önce katlanabilir ekrana sahip olan bir oyuncu telefonu için patent başvurusunda bulundu.

Patenti incelediğimizde sol alt kısımda D-pad kontrolcüsüne ve yan tarafında ise kontrolü sağlamak için çeşitli düğmelere yer verildiğini görüyoruz. Samsung’un bu telefonu katlandığında bile küçük ekranında oyun oynanmasına izin verecek.

Samsung’un patentini aldığı bu cihaz oldukça garip görünürken, benzerlik taşıdığı bir rakibi bulunmuyor. Muhtemelen PlayStation Vita gibi taşınabilir bir konsoldan daha büyük, ancak Nintendo Switch’ten biraz daha küçük.

Tabi, patenti alınan bu cihazın piyasaya sürüleceğinin garantisinin olmadığını tekrar hatırlatmak isteriz. Patenti alınmasına rağmen, satışa sunulmayan onlarca cihaz gördük. Bu nedenle bir süre daha beklenilmesi gerekiyor.