Üniversite adaylarının büyük bir heyecanla bekledikleri YKS'nin sınav giriş belgeleri yayınlandı ve sınav giriş yerleri belirlenmiş oldu. 15-16 Haziran'da yapılacak seçimler dolayısıyla ertelenen YKS'ye girecek adayların beklediği haber geldi. ÖSYM son dakika duyurusu ile YKS sınav giriş yerlerini açıkladı. ÖSYM, YKS'ye girecek adayların sınava giriş belgelerini http://ais.osym.gov.tr adresinden sorgulanabileceğini duyurdu.

Üniversite adayları kritik YKS virajına girecek. Geçtiğimiz haftalarda başvuruları tamamlanan YKS’nin sınav giriş belgelerinin yayınlanmasıyla beraber “YKS sınavına nerede gireceğim?” sorusunun cevabı da belli oldu. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS giriş yerleri ve giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayımlandı. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sınav giriş yerleri ve sınav girİş belgeleri sorgulanabilecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 15 ve 16 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların sınava giriş belgeleri kendi adresinden açıklandı.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 15 Haziran’da uygulanacak YKS 1. oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran’da uygulanacak YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

YKS’nin 1. oturumu TYT ve 2. oturumu AYT için adaylar saat 10.00’dan sonra, 3. oturum YDT için saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYM SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA