Flört ettiğin ya da aşık olduğun çocukla hangi konular hakkında konuşup, hangileri hakkında konuşmayacağınla ilgili ipuçlarını burada bulabilirsin.


Elbette flört ettiğin ya da aşık olduğun çocukla eline binlerce defa konuşma fırsatı geçecek, biz de senin onunla konuşmaktan keyif almanı istiyoruz. Fakat, burada erkeklerin duyunca hemen kaçacağı 3 tipik genç kız muhabbetini bulabilirsin.
Erkek arkadaşın olacak kişiyle konuşulmaması gerekenler:

1. Arkadaşların Hakkında Dedikodu Yapmak
Dedikoducuların her zaman neden o bilgiyi paylaştıklarına ilişkin bir nedeni vardır: “Şu kız bana şöyle yaptı” ya da “Şu çocuk kıza şöyle yaptı” ya da “Bu problem hakkında senin düşüncene ihtiyacım var” gibi. Fakat sorun genellikle şu ki, hiç kimse bununla ilgili konuşmayı bırakmayacak. Herhangi biriyle ilgili bir şeyleri başka biriyle paylaştığın zaman, dedikodu yapmış olursun. Herhangi biriyle ilgili negatif bir şeyler söylüyorsan, dedikodu yapmış olursun. Ve dedikodu yapmak çirkin bir şey.

Basit Bir Çözüm:


Pozitif düşün! Sevdiğin, yapmak istediğin, sana eğlenceli gelen şeyler hakkında konuş. İşte bu şekilde bir erkek arkadaşın olur.

2. Her şey sürekli utanç verici bir hale geliyor; ama nasıl?

Hayattaki bütün utanç verici şeylerin genç kızların ergenlik yolculuklarının bir parçası olması mümkün. Bazı günler dişinde bir şey kalıp kalmadığını ya da fermuarının açık olup olmadığını sürekli kontrol etme dürtüsüyle yorulursun. Sinirli ve içine kapanık genç kızların nadiren erkek arkadaşları olur. Aşık olduğun çocuk da sana sırılsıklam aşık değilse, onun ilgisini kaybedersin.

Basit Bir Çözüm:

Güven duygusu öğrenilebilir, özgüven kazanana kadar kendine güvenliymiş gibi davran. Onunla birlikteyken sendelediysen ya da soğukkanlılığını kaybettiysen? Gülümse ve tadını çıkar. İddia ediyoruz, o bunların eğlenceli ve sevimli olduğunu düşünecek, şapşalca değil.

3. O Günle İlgili Sevmediğin Ne Var?

“Hava çok güzel, ama çok sıcak”. “Sanki herkes tatilde, bu yüzden her zamanki gibi eğlenceli değil”. “Öğle yemeği güzeldi ama gerçekten çok pahalı, değil mi?”. “Bu kızın hoş bir vücudu var ama mayosu çok iğrenç”. “Yeni saç şeklin çok güzel ama önlerini biraz uzatmalısın”. Peki, buradaki farkı gördün mü? Her zaman olumlu durum yerine, olumsuz ifadeler ön plana çıkıyor. Erkekler, kendi arkadaşlarını ve yaptığı şeyi seven; memnun edilmesi zor olmayan birinin yanında olmak ister.

Basit Bir Çözüm:


Eğer pozitif düşünceleri ifade etmeye başlarsan, negatif düşünceleri kafandan atarsın ve çok yakında olumsuz şeyleri düşünmekten tamamen vazgeçersin.
Erkeklerle Nasıl Konuşmalı: Neler Yasak Bölgede DEĞİL?

Şimdi, aşık olduğun çocukla konuştuğun zaman hangi konulara girmemen gerektiğini biliyorsun. Aşağıda, sempatik bir konuşmaya başlamak için 5 pratik ipucu bulabilirsin.

1. Sorular Sor

“Şu yeni süper kahramanla ilgili filmi izledin mi?” gibi ya da ilgilendiği sporla ilgili soru sormayı dene.

2. Kahkaha At

Kahkaha bulaşıcı bir şey. Espri anlayışını ortaya çıkarmaktan korkma!

3. İpuçlarını Takip Et

Eğer basket şapkası takıyorsa, en sevdiği takım hakkında konuş ya da çantasında özel bir video oyunu mu gördün? Oyunda aldığı en yüksek skoru sor mesela.

4. Biraz Hava At

Hayatındaki değerli ya da önemli gördüğün şeyleri paylaş: Ailen, kişisel ilgilerin, jimnastik ödülün. Bunlar palavralar değil; bağlanmanın yolları.

5. Flört Et

Flört etmek zararsız ve eğlenceli bir şeydir. Göz kontağı kur. Ona gülümse. Sana da ne kadar doğal geldiğine şaşıracaksın!

Nasıl erkek arkadaşın edinilebileceği konusundaki tüyolarını diğer kızlarla da paylaş! Haydi anlat!