Diablo 2 4K grafiklerle yeniden hayat buldu



Bir dönemi sallayan rol yapma oyunu Diablo 2, yenilenmiş grafikler ile görenleri büyüledi. Oyunun çıkışından neredeyse 20 sene geçtikten sonra bu efsanenin grafikleri yenilenmiş sürümünü hiçbir zaman göremedik. Bir oyun geliştiricisi yaptığı çalışma ile yapay zeka kullanarak oyunun grafik çözünürlüğünü 4K’ya çıkardı.

Diablo 2 grafikleri 4K olarak yeniden harmanlandı
Bu çalışmanın oyunun yapımcısı olan Blizzard tarafından gelmediğini özellikle belirtelim. Bir geliştiricinin çalışmaları sonucunda hayat bulan yeni grafiklerin oynanış videosu yayınlandı. Oyunun Unreal Engine 4 ile yeniden tasarlayan oyuncular olduğuna şahit olmuştuk. Bu çalışmaların birleştirilme imkanı olsaydı ortaya mükemmel bir yapım çıkabilirdi.

video


Yayınlanan video 16 dakika uzunluğunda ve genel olarak oyundaki tüm detayları gösteriyor. Dokuları 4K olarak yeniden tasarlarken geliştirici yapay zekadan faydalanmış. Düşük çözünürlükte oluşturulan dokuları yüksek çözünürlüğe uyarlarken yapay zeka kullanmak oldukça mantıklı bir iş.

Diablo 2
yeniden harmanlanınca ses kalitesinde ve bakış modunda da geliştirmeler yapılmış. Oyundaki sesler ne kadar gerekli olduğunu hesap edemesek de 7.1 özelliğine uyumlu hale getirilmiş. Neredeyse tamamen 2D grafiklerden oluşan oyunda 3D olarak bazı yeniliklerin eklendiğinin de notu düşülmüş. Mod herkes için kullanılabilir değil, yalnızca videosu yayınlanmış durumda.

4K ve 60FPS olarak yayınlanan Diablo 2 oynanış videosu yapılan modun potansiyelini bizlere en iyi şekilde gösteriyor. Yapılan bu değişiklikler resmi olmasa da iyi haber; oyunun resmi remastered sürümü üzerinde çalışılıyor. O zamana kadar bu grafikleri görmek bile heyecan verici.

şhifdelete