Windows 10’un yeni başlat menüsü yakında sizlerle



Kaynağa göre, güncelleştirilmiş başlat menüsü Windows 10’un genel sürümünde beklenenden çok daha erken görünecek. Tahmini olarak Ekim veya Kasım aylarında kullanıma sunulacak. Daha önce güncellenmiş başlat menüsü bahar 2021 güncellemesinin bir parçası olacağı düşünülmesine rağmen çok daha erken şekilde sahalarda olacak.

Başlat Menüsü yakında kullanıma sunulacak!
Güncellenmiş Başlat Menüsü bugün Insider Beta kanalında daha önce denenmek üzere Windows 10 Build 19042.421’de ortaya çıkmıştır. Buna göre, birkaç ay içinde yeni başlat menüsü Windows 10’un genel sürümünde görünecektir.



Hatırlatacak olursak, yeni Başlat menüsü görsel olarak tazelenmiş, kısa ve öz hale gelmiştir. Ayrıca arka plan rengini değiştirme özelliğine sahiptir. Ek olarak, yeni simgeler ortaya çıktı kenar tarayıcı başlat menüsü ile eş zamanlı olarak güncellenecektir. Sekmeler daha küçük resim şeklinde açılacaktır.

Son zamanlarda Edge, Chromium motoruna geçti ve daha hızlı çalışmaya başladı. Büyük fonksiyonel Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi’nin yayınlanmasından sonra, tarayıcı RAM açısından daha da ekonomik hale geldi. Kullanımı yüzde 27’ye kadar azalmış bulunmakta. Microsoft, bireysel cihazlardaki performansın yapılandırmaya ve kullanıma bağlı olduğuna dair bir açıklama yaptı.

shiftdelete