6 su bardağı kadar suya 1 tatlı kaşığı atılır 5 dk demlendikten sonra içilir.
UYARI:
Kortizonlu ilaç tedavisi sırasında alınmamalıdır.

2- Kan hastalıklarında kapari kullanımı; Kapari reçeli ve marmelatı şeklinde sabah aksam 2-3 tatlı kaşığı yenir. Ancak şeker hastaları bu şekilde kullanmaz.

3- Böbrek taşında kullanımı; Çay ve ya karpuzu kullanılır. Karpuzundan günde bir küçük kavanoz, çayından ise günde 3 kez aç karnına 3 fincan içilir.

4- Gut hastalığında kullanımı ise; Reçel olarak gunde 2-3 tatlı kaşığı, çay olarak 3 fincan aç karnına.

5- Mide, bağırsak, basur, kabızlık için kullanım şekli; Kapari salamurasını, karpuz salamurasını aç karnına istenilen kadar tüketilebilir.

Çay olarak da günde 3 kez 3 fincan içilir.

UYARI: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur ancak faydalı olduğu kadar zehirli bir bitki olduğundan dolayı kapsül veya reçel, salamura gibi hazır ürünler tercih edilmelidir. Kapari turşusunun besin değeri o kadar yüksek değildir.