Koyun Otu Çayının Faydaları

Latince adı Agrimonia Eupatoria koyun otunun tarihçesi eski Yunan Dönemine dayanmaktadır. Farklı kaynaklarda kasık otu, kaşık otu, kızılyaprak ya da fıtık otu olarak da geçmektedir. Acı madde, müsilaj, tanen ve phytosterol içerir.
Koyun otu çayı neye iyi gelir:
  • Özellikle sindirim sisteminin çalışmasını sağlayan bu mucizevî bitki, idrar söktürücüdür ve hazımsızlığa iyi gelmektedir.
  • Güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir.
  • Enfeksiyonlara karşı vücudumuzu korur.
  • Fıtık şikâyetleri ve kasık şişmelerine iyi gelmektedir.
  • Bademciklerdeki şişmelere, ağız ve burun iltihaplarının giderilmesini sağlar.
  • Ayrıca kadın hastalıklarında da iyi gelen koyun otu bitkisi vajinal akıntılara ve şiddetli adet kanamalarına etkili çözümler getirir.
  • Birçok etkisinin yanı sıra gözlere çok iyi gelmesi ile bilinen koyun otu son derece şifalı bir bitkidir.
Koyun otu çayı nasıl demlenir: Koyun otu bitkisinden yararlanmanın en iyi yolu kurumuş yapraklarının demlenerek çay şeklinde içilmesidir. Bir bardak koyun otu çayı hazırlamak için 1-2 kaşık koyun otu yaprakları ve kaynamış suya ekleyip yaklaşık 10-15 dakika beklettikten sonra isteğe göre bal ile tüketilebilir.