Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Neoma
  • 1 Post By Nutella
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Neoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
17 Mart 2015
Mesajlar
5.630
Seslenildi
256 Mesaj
Etiketlendi
22 Konu

Standart Süt İçmek İçin 21 Neden

25 Ocak 2017
1

alsiyum mineralinin temel kaynağı.

Sütün en önemli ve en çok bilinen faydası kalsiyum zengini olmasıdır. Çok işlevsel bir mineral olan kalsiyumu süt ve süt grubu yiyecek tüketmeden yeterli ölçüde sağlamamız mümkün değildir. Süt grubu yiyecekler; süt, yoğurt, ayran, kefir ve peynirdir.
osfor minerali yönünden oldukça zengin.

Sütte bulunan kalsiyum ve fosfor dengeli bir yapıdadır ve biyoyararlılığı yani vücuda faydası oldukça yüksektir. Fosfor protein metabolizmasında ve kas dokusunun oluşmasında yapı taşıdır. Vücut dokusunun oluşumunda ve protein sentezinde fosfor minerali kullanılır.
vitamini yönünden çok zengin.

Göz sağlığı ile birlikte cilt sağlığı için de önemli bir vitamin olan A vitamini sütte hatırı sayılır miktarda bulunuyor.
grubu vitaminleri açısından güçlü bir kaynak.

B grubu vitaminleri enerji metabolizmasında önemli işlevleri olan vitaminlerdir. B grubu vitaminlerinin enerji metabolizmasına kilit noktada olan çeşitleri vardır, bir takım B grubu vitaminleri de sinir sisteminde görevlidir.
vitamini;

Yaşlanma karşıtı anti aging vitamin olan E vitamini sütte önemli miktarda bulunmaktadır.
iotin

saç ve cilt sağlığımızda görevli olan biotin için süt önemli bir kaynaktır.

aliteli protein kaynağı

Sütün içerdiği protein hayvansal protein olarak biyoyararlılığı yüksek kaliteli ve metabolizmamızı hızlandıran yapıdadır.
ağ asit çeşitliliği çok zengin.

Yağların miktarı kadar önemli bir konu da yağ asitlerinin işlevleridir. Sütte bulunan bir takım yağ asitleri elzem yağ asitleri olarak büyüme ve gelişmede etkili yağ asitleridir.
arbonhidrat miktarı az olmakla birlikte işlevseldir.

Sütte bulunan karbonhidrat laktoz formatında emilimi kolay ancak hızlı olmayan yapıdadır.
na öğünlerde tamamlayıcı ve tok tutucu destek işlevi görür.

Sabah kahvaltıda süt içmek, öğlen ve akşam yemeklerinde; yoğurt, ayran, cacık tüketmek öğünün kalitesini ve gücünü arttıran besinlerdir.
ağlıklı ve pratik bir ara öğün.

Artık bilimsel birçok otorite 5-6 öğün beslenme konusunda hemfikir. 2- 3 saat arayla karbonhidrat, protein ve yağ içeren ana ve ara öğünler oluşturmak için ara öğünlerde süt çok uygun ve pratik bir besin.
üksek tansiyonla savaşımızda süt yardımcıdır.

Sütün içeriğinde bulunan kalsiyum ve fosfor ayrıca vücudun kan basıncını ayarlamakta yardımcı ve böylece yüksek tansiyon riskini azaltmaktadır.
azla sodyumun atılmasında etkilidir.

Sütte bulunan kalsiyum, fazla sodyumun emilmesini engellediği gibi atılmasında da işlevseldir.
eker hastalığının tedavisi ve hastalıktan korunma sürecinde süt ilaç işlevindedir.

Şeker hastalığı olarak da adlandırdığımız diabetin tedavisinde; ilaç tedavisi + diyet tedavisi birbirini bütünler. Süt temel besin olarak şeker dengesinin sağlanmasında ara öğünlerde kullanımı önemli ölçüde fayda sağlar.
ayıflama diyetleri.

Baharda ve yaz aylarında en çok konuştuğumuz ve hayatımızı en çok etkileyen konu zayıflama isteğimiz. Yaşam şartları her geçen gün bize kilo aldırıyor ve zaman içinde rotamızı obeziteye yönlendiriyor. Ara öğünlerde ve ana öğünlerde süt içmek, diyetin başarısını ve kilo verme hızını yükseltir.
emik erimesi ile savaşta yardımcımız.

Kemiklerimizin sağlam dokusunun oluşumunda ilk 35 yaşına kadar olan dönemde, kalsiyum tüketimi ile kalsiyum birikmektedir. 35 yaş sonrası olan ikinci dönemde gün be gün kemiklerden kalsiyum çekilmeye ve atılmaya başlamakta ve böylece minimal adımlarla kemik erimesi ilerlemektedir. Yeteri kadar kalsiyum alırsanız yani süt ve süt grubu yiyecekler tüketirseniz; kemiklerden kalsiyum kaybı ivmesi ciddi bir şekilde düşer. İlerleyen yaşamımızda kemik erimesi riski hissedilir bir şekilde engellenmiş olur.
ocukların sağlıklı büyüme eğrisini yakalamalarında belirgin etkisi vardır.

Büyüme, gelişme ve boy uzamasını etkileyen birçok faktör vardır. Ancak yeterli ölçüde süt tüketimi önemli ve hissedilir derecede pozitif etki gösterir.
adınların regl dönemlerinde yardımcıdır.

Kadınların korkulu rüyası regl dönemlerinde yaşadıkları; premens öncesi sendromlarıyla başa çıkmakta süt yarımcı etki göstermektedir. Regl döneminde yeterli ve düzenli olarak süt tüketirseniz regl sendromlarının hafif atlatıldığını gösteren çalışmalar vardır.
olaşımı açar, ödemle savaşır.

Süt su oranı yüksek olması ile vücudun su ihtiyacını karşılayacak yönde destek sağlar. Ödem probleminin gelişmesini engelleyici etki göstermekle birlikte oluşmuş ödemi çözmekte yardımcıdır.
üt anti kansorejendir.

Toksin madde birikimini engeller, anti kanserojen etki gösterir. İçeriğinde ki mineral dengesi ve yapısı vücudumuzda toksin madde birikmesini engeller ve atılmasını kolaylaştırır.
üt anti kolesterol özelliktedir.

Süt kan kolesterol miktarı yönetiminde vücudumuza yardım eder. Süt diğer hayvansal yiyeceklerde olduğu gibi kolesterol içeren bir besindir. Kan kolesterolünü belirli düzeylerde tutmak için her gün düzenli olarak, belli bir miktar kolesterolü yiyeceklerin yapısından almak zorundayız. Aksi taktirde diyetimiz sıfır kolesterol içerir, buna istinaden karaciğer kolesterol üretir. Zaman içinde bu üretimde uzmanlaşır, hızlanır ve kontrol elden çıkar.

Nutella bunu beğendi.
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Süt İçmek İçin 21 Neden
25 Ocak 2017
2
Ben zaten sütsüz yapamam. Halak çocuk gibi, gece yatmadan önce mutlaka süt icerim
Teşekkürler @Ravza ablacım güzel bilgiler için
Ravza bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj