Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By AntepLi
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu

Standart İngiltere’de Zengin Bir Savaşçı Mezarı Bulundu

18 Ağustos 2019
1



Birleşik Krallık’ta muhtemelen Jül Sezar’ın lejyonerleriyle savaşmış bir Demir Çağı savaşçısı ortaya çıkarıldı.




MÖ 50 yılı dolaylarında muhtemelen Romalılarla savaşmış bir Demir Çağı savaşçısına ait olan miğferden kalan başlığın bir parçası. C: Steve Parsons/PA Wire/Zuma
Arkeologlara göre, Galyalı savaşçısının mezarı, bükülmüş bir kılıç ve başlıklı metal bir kask da dahil olmak üzere harika zenginliklerle doluydu.

Arkeolog Melanie Giles, Kelt desenleri ile süslenmiş bu başlığın “kesinlikle eşsiz” olduğunu söylüyor. Giles’a göre bu süslü başlık, savaşçının boyunu daha abartılı ve olağanüstü gösteriyordu.

Arkeologlar mezarı 2008 yılında Batı Sussex’teki bir konut geliştirme projesinin öncesindeki rutin kazılar esnasında buldular. Ancak adamın iskeletinin ve mezar eşyalarının üzerinde düzenli olarak çalışmaların başlaması birkaç yıl aldı.

Bilim insanlarının analizleri, adamın Galyalı yani Fransa topraklarından gelmiş olduğunu bildiriyor. Adam muhtemelen MÖ 50 yılı dolaylarında Kıta Avrupasını silip süpüren Sezar güçlerine karşı savaşmak için (ya da belki de kaçmak için) Britanya’ya gelmişti.



Savaşçının bükülmüş kılıcı. C: Steve Parson/ PA Wire/ Zuma.
Giles, “ Bu buluş , gerçekten de Britanya adaları ve onu çevresindeki daha geniş bir alandaki bulunmuş oldukça eşsiz bir bulgu. Elimizde bu silah kalitesinde ve Kelt desenleri taşıyan, Sezar’ın Britanya’yı fethetmeye çalıştığı tarihle uyuşan bundan başka bir eser yok.” diyor.

“Bu savaşçının adı tarih içinde kaybolmuş olsa da, ya bir Galyalıydı ya da İngiltere’nin doğusundan gelen ve Galyalılarla birlikte savaşan biriydi.” Bu ittifak, o zamanlar Galyalılarla savaşan Sezar için “bir problem”di.

Peki, eğer bu savaşçı bir Galyalı ise neden Britanya topraklarındaydı? Giles, bu adamın Avrupa kıtasındaki Roma karışıklıklarının ardından kaçarak ve kim bilir belki de Roma İmparatorluğu’na karşı hangi taktik ve stratejilerin işleyeceğini oradakilerle paylaşmak için bölgeye gelmiş olabileceğini söylüyor.

Chinchester Belediye Meclisi ile Arkeolog James Kenny ise savaşçının Galyaya hükmeden ancak Sezar’la savaştıktan sonra Britanya’ya kaçan Kral Commius ‘un askeri birliğinin lideri olabileceğini söylüyor.

Kenny, “Mezarın içindeki buluntuların zenginliği nedeniyle bu gizemli savaşçının ülkedeki en prestijli rollerden birine sahip olduğuna inanıyoruz.” diyor. Ayrıca Kenny, sözlerine savaşçının bronz başlığının “altın gibi parladığını” ve muhtemelen at kılı tüyleriyle süslendiğini de ekliyor.

Arkeologlar bu keşfi “İngiltere’de şu ana kadar bulunmuş en ayrıntılı ekipmanlara sahip savaşçı mezarı” olarak adlandırıyor.

Mezar eşyalarının 2020 yılının Ocak ayında Chichester’s Novium Müzesi’nde gösterime sunulması planlanıyor.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AntepLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Ağustos 2019
Yaş
33
Mesajlar
247
Seslenildi
74 Mesaj
Etiketlendi
7 Konu
Ruh Hali
Cokyorgun
Standart Cevap: İngiltere’de Zengin Bir Savaşçı Mezarı Bulundu
18 Ağustos 2019
2
Evet Savaşçının Kavall Kemiği titanyumdan yapılmış,o zamanlar bile Protez vardı.
Meltem bunu beğendi.
Bir ışık süzüldü Tanrı Dağından,Tanrı Dedi Ki ;Sana TÜRK dedim,git intikamını al yarından..
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj