Artık boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyorsa, bu ilişkinin ömrü bitti, kaçınılmaz son ne yazık ki geldi demektir! Ne elin telefona gidiyor ne ayağın buluşmaya! Söylemeye dilin varmıyor da ne olacak bu işin sonu? Bir bahane bulup, çok patırtı çıkarmadan, hasara yol açmadan bu ilişkiyi bitirmen lazım! Haydi bakalım, çalıştır saksıyı, bahaneleri hazırla!




Koç

Her gün evde yan gel yat, sabah günaydın, akşam iyi geceler, arası hep bildiğin geyikler! Ne yeni bir soluk var ne bir hareket! E sen de yapışıp kaldın olduğun yere, kıyıp tek laf edemiyorsun, yetti canıma deyip alıp başını gidemiyorsun ama beklenen son gerçekleşmek zorunda! Ömrünü bekleyerek geçiremez, yeni tatlar olmadan huzur edemezsin! En iyisi mi ne bu ilişkide heyecan ne bende çıkar yol kaldı de, ne düşünüyorsan en uygun dille söyle!

Boğa

Sabır sabır nereye kadar! tamam toleransın yüksek, tabiatın sakindir ama bu kadar kavga gürültüye taş olsa dayanmaz! Madem elinden gelenin fazlası yetmedi, ne yaparsan yap ilişkideki öfke dinmedi, demek vazgeçmek zamanı çoktan geldi! Her gün huzursuzluk, sürekli hır gür! Senin hayatında mücadele ringde olur, evdeki zenginlik sahip olduğun huzur! Bahanen de hazır; yalan değil çok yoruldun! Bu ilişki beni tüketti, devam edemiyorum de yol ayrımını göster!

İkizler

Topu topu üç eğlence, beş tatlı sohbet kaldıysa elinde, arkadaşlarından her gün biraz daha uzaklaşıp yalnızlığa sürüklendiysen sevgilinin dizinin dibinde, tutmasınlar seni! Artık dilin sivrisini göstermek, duygunun hakikatini açık etmek vaktidir! Ne keyif kaldı ne neşe! Mutlu olduğun son günde tarihin tozlu sayfalarına karıştığına, anılarını sıkıntı bastığına göre, sıkıntıdan patlamadan, ayrılmanın vaktidir! Sebebi belli, söylenecek söz, gülünecek sohbet kalmadı, aranızdaki çekim tükendi bitti!

Yengeç

Sadık görünümlü hovardaya çattığını geç anladın ama ayrılık güç olmasın! Bırak bir yıl sonrasını, yarının meçhulken, hayallerin çoktan suya düşmüşken, neye yarar böyle aşk, gelecek vadetmeyen sevgi! Ailenden köşe bucak kaçıyor, ait olmaktan öcü gibi korkuyor! Madem farklı dünyaların insanısınız, beklentileriniz de örtüşmüyor, başka hayatlar yaşayın olsun bitsin! Bu ilişkide gelecek görmüyorum, zamanımı boşa harcamak istemiyorum demen bizce yeterli!

Aslan

Onlarca hayranına sırtını dönüp, seni seçiyorum dediğin, önere etmelere doyamadığın, baş rolü ellerinle paketlediğin gün yaptın yanlışı da hatanın neresinden dönsen kar diyelim, bu ilişkinin ipini çekelim! Vakti geleni bağlasan durmaz derler ya sen de durma, yıpranma paylarına, verdiğin onca emeğe, açtığın kalbinin yarasına bakma, kendini daha fazla yorma! Giderken de “Daha iyilerine layıksın!” de, uçarak gidişini izle! Elini sallasan yüz ellisi, değer mi uğraştığına!

Başak

Senin elinden geleni yapmamış, dünya üstüne var olan tüm çabayı göstermemiş olmama ihtimalin olmadığına göre, ilişki tüm kalp masajlarında cevapsız, suni teneffüslerde soluksuz kalmış, yapılacak daha da bir şey kalmamış demektir! Son bir şey kaldı, z planını henüz uygulamadım diyorsan, inanmış gibi yaparız, yeter emeklerinin boşa gittiği der, uyarımızı da yaparız! Sen açıkça söyle bizce; “Gereken tüm müdahaleleri yaptım, ikimiz için çok uğraştım, demek olmayınca olmuyor!”

Terazi

Destekçilerinin bir bir yanından gittiği, ilginin mercek altında bakılmayanının görülmediği, sevgilinin artık ilişkide kendini pek belli etmediği acı gerçekleri aklında dört dönsün, sen hala acabalarda boğul, amalarla yorul, olacak iş değil! Tüm sosyal çevrenin, ayrılmanın da hayata dair olduğunu söylemesini bekliyorsan, zaten hepsi restini çekip gitti! Tamam, nihai sona hazır değilsen, biraz ara vermeye ne dersin! Kafanın çok karışık olduğunu, biraz yalnız kalmaya ihtiyacın olduğunu söyleyip, mola verebilirsin!

Akrep

Tutkunun harladığı hırçınlığının, ilişkinin sonunu getirmesi ne ilk ne de son olacak! Ellerin üç ayda yaşadığını, bir haftaya sığdırır, aşkı dorukta, ihtirası zirvede yaşarsan, sevginin çabuk tükenmesin de ne yapsın, böyle alevli birlikteliği can mı dayanır! Bir dur, dinlen, soluklan, sadece yan yana uzan, aç bir film yavaşça uykuya dal ama nerdeee! Ondan sonra heyecanımız bitti, arzularımız sona erdi! E öyle bari açıkça, birbirinizi yıprattığınız aşikar, bir kere de senin ağzından duysun!

Yay

Öyle başını alıp habersizce çekip gitme sakın, sonra alarma geçen polis, didiklenen hastaneler, ortalığı ayağa kaldırırlar, boş yere bir de akrabalarınla uğraşırsın! İhtiyacın olan biraz nefes, kafanı dinleyebileceğin birkaç gün! Oturmaktan bacakların uyuştu, için sıkıldı, at kendini çayıra çimene, yeni bir merakın içine! Ama önce konuş bizce! Biraz temiz hava solumanın kimseye zararı olmaz, unuttuğun özgürlüğünün tadına varıp, daha da dönmezsin belki geriye! Her şey kısmet ama söyle! Sen bir git de dönüp, dönmeyeceğine sonra karar verirsin!

Oğlak

Ani bir karar alıp hata yapmaktansa vakit bulduğunda kararının üstüne etraflıca düşünmek en iyisi! İş yoğunluğundan bunalmış, eve döndüğünde beklentilerin karşılanmamış olabilir, yaşadığın huzursuzluk gerçek bir ayrılık sinyali olabileceği gibi onarılmaya müsait bir sorun da olabilir! Sonun başlangıcına uygun bir dille biraz zaman isteyerek başlayabilirsin. Tüm sorumlulukların üst üste gelip, kendini zorlu bir dönemde hissettiysen, zaman çare olacaktır!

Kova

Madem ayrılık vakti geldi çattı, ne kadar arkadaşlığınızı sürdürmek istesen, ilişki boyutunu daha uygun bir zeminde yeniden yapılandırmak istesen de kaçınılmaz son bir gün gerçekleşecek! Daha fazla özgürlüklerinin kısıtlanmasına, arzularının yok olmasına seyirci kalman anlamsız! Arkadaşlıktan farklı görmediğin bir ilişkiyi sürdürmek için fedakârlık yapmak da yersiz! En iyisi mi onu artık arkadaş olarak gördüğünü söyle, kararı kendi versin!

Balık

Anlaşılmaya çalışmaktan, cümlelerini onun anlayacağı dilde kurmaktan, düşlerinin yadsınmasından, fedakarlıklarının pul kadar değer görmemesinden sıkıldın madem, merhametini devre dışı bırakıp bu ilişkinin kalemini kırmalısın! Platonik dünyana dönmenin, eskisi gibi mutlu olmanın bir yolunu bulmalısın! “Sorun sende değil, bende!” deyip ayrılık kararını tek başına üstlenerek başlayabilirsin söze! Gerisi gelir!




AskMoyra