2016’da 9 Martta (Balık) – 1 Eylül’de (Başak) güneş tutulması 23 Martta (Koç-Terazi) -18 Ağustos (Aslan-Kova)-16 Eylül’de (Başak-Balık) ay tutulması gerçekleşecek. Tutulmaların etkisi ile de bazı yaşamlar kökten değişirken yılın en şanslı burcu başak burcu olacaktır.


Koç : Yılın ilk yarısı özel yaşamınızda bazı önemli kararlar alabilirsiniz. Tutulmaların etkisi ile bazı sağlık sorunları işçi ve evcil hayvanlarınız da sorunlar olabilir. Eğitim hayatınız olumlu olmakla beraber yılın ikinci yarısında alacağınız otorite desteğiyle çoğu konunun üstesinden gelebilirsiniz. Metafizik spiritüalizm hukuk ve dini konular 2016 da ilgileneceğiniz belli başlı konular. İlişkilerde sorumluluklar artabilir. Aile içerisinde ki fikir aykırılıkların da çözümü üreten olabilirsiniz.



Boğa : Risk almaya gönüllü olabilirler fakat yılın ikinci yarısında danışarak kararlar olmaları daha iyi olur. İlişkiler güvenli ve sağlamlaşarak ilerleyecek. Sanat müzik eğlence için topluluklara karışabilir. Çok istediğiniz bebeğinize bu yıl kavuşabilirsiniz. Borç-alacak banka mevzuatları vergi konularında dikkatli davranmanız gerekebilir. Yeni iş teklifleri terfi konuları iş ortaklıkları yine yılın ikinci yarısı daha uygun görünmekte. Eğitim alanında biraz sıkıntı görülebilir.


İkizler : Bu yıl daha önceki yıllarda zorlandığınız konuların üstesinden geleceğiniz bir yıl olabilir. Aile ilişkilerinde sorumluluk almaya zorlanabilirsiniz. Dürüstlüğünüz ve etik davranışlarınızla ilişkileri sorgulayabilirsiniz. Sağlık yine sağlık bu yıl enfeksiyonlarla genetik rahatsızlıklarla uğraşabilirsiniz. Eylül de ki tutulmadan sonra hayatınıza girecek renkli bir kişilik ile uzun süren beraberliğiniz olabilir. Kariyerinizde kendinizi kanıtlama döneminde olabilirsiniz.



Yengeç : İş yaşamlarında rakiplerinden bir adım öteye çıkabilirler. Ancak önemli kararlar almamaya yine de özen göstermelisiniz. Yıl sonuna doğru gayrimenkul yatırımı yapabilir ya da ev sahibi olabilirler. Maddi anlamda alacak gelirler hukuki sorunlara takılabilir dikkatli harcamalar yapmakta fayda sağlayabilir. Kendinizi yaratıcı olduğunuz konulara yönlendirmek bilmediğiniz yönlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.


Aslan : Bu yıl her konuda destek görebilirsiniz. Eğlenceler çocuklarla aktivitelerin yoğun olduğu sanat dolu keyifli bir yıl olabilir. Ancak almak zorunda olduğunuz sorumluluklar ilişkiler de sizi biraz yorabilir. Duygusal yoğunluklar ile ani ve beklenmedik kararlar almak ileride sizi daha da üzebilir. Beslenmenize dikkat etmeli aşırı tüketim sonucu bazı sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Aileniz ile fazla vakit geçirmek her açıdan sizi doyuma ulaştırabilir.


Başak : 2016 yılının en başarılı burcu olarak öne çıkmaktadır. Uzun yıllardır beklediğiniz projelerinizi hayata geçirmenin zamanı geldi. Mükemmeliyeti aramadan sadece içeriğe odaklanmak projelerin bitmesini kolaylaştırabilir. Mütevazi yaklaşımlar çevrenizde size fayda sağlayacak bireylerin gelmesini kolaylaştırabilir. Maddi konularda rahatlama ve parasal anlamda çözülen işlerle birlikte kendinizi kurtulmuş hissi yaşıyor olarak bulabilirsiniz. Sağlığınız iyi beslenme biçiminiz ve kendinize yaptığınız olumlamalar ile ciddi sorunlar ile karşılaşmayabilirsiniz.


Terazi : Daha önceki yıllarda yaşamış olduklarınızı unutup önünüzde ki yıllara bakmak sizin için daha iyi olacaktır. Zira bu yıl devlet yargıhastane gibi kurumlarda şansınız yüksek. Gizli düşmanlıklar gizli dostluklara dönüşebilir ve destek görebilirsiniz. Tutulmalar ile yeni olanaklar sağlamakla beraber mevcut konumunuzu bozmadan kararlar almanızda fayda olabilir. İlişkilerinizde sıkıntı olabilir ve duygusal kararlar alabilirsiniz.


Akrep : Maddi zorlukların ve sorumlulukların ön planda olacağı bir yıl olabilir. Kazandığınız paranın her kuruşu planlayarak harcamanız da fayda var. Paranın hayatınızda ki önemini sorgulayabilirsiniz. Şans oyunlarında vakit geçirmemeniz üretim araçlarına yönelmeniz daha doğru bir seçim olabilir. Aşk ve evlilik daha da sağlamlaşabilir. Sorunlu ilişkiler ise başlamadan bitebilir. Kronik rahatsızlıklarda gözle görülür bir iyileşme gerçekleşebilir.


Yay : Bu yıl sizin için yeniden var olma anlamına gelebilir. Her ne kadar zor sınavlar verdiyseniz de yeni başlangıçlar ve yeni yollar karşınıza çıkabilir. Kariyer ve iş hayatınız için oldukça verimli adımlar atabilirsiniz. Enerjiniz aşırı yoğunluktan düşebilir. Yeni gelişen bir sağlık sorunu nedeni ile de aniden cerrahi bir operasyon gündeme gelebilir. Ev ve aile arasında her ne kadar sorunlar yaşansa da mutluluk peşinizi bırakmayacaktır.



Oğlak : Çok çalıştınız çok sorumluluk aldınız fakat bir türlü istediğiniz sonucu alamadınız ise bu yıl fırsatları görebilirseniz her konuda şans sizden yana. Sakinliği korumalı ve uzlaşmadan yana olan bir tavır geliştirmelisiniz. Yoksa asabiyete dayanan rahatsızlıklara kapılabilirsiniz. Elinizde bir barış bayrağı olmalı ve özellikle aileni ve yakın çevrenizde otoriteye dayalı sorunlara sebebiyet vermemelisiniz. Olabildiğince yalnız kaldınız bu süre içerisinde düşünmeye çok vaktiniz oldu. Bağımsız kalıp şu bitmek bilmeyen sorularınıza yeni bir bakış açısı ile değerlendirmelisiniz. 9 Martta oluşacak olan güneş tutulması ile şansınız dönebilir.


Kova : Bu yıl idealler ön planda. Bazı isteklerinizin yeri olmadığına kanat edip vazgeçebilirsiniz. Dostlarınız ile ayrı kutuplara çekilebilir kopma noktasına gelebilirsiniz. Manevi doyum sizin için çok önemli. Mistik dünya ile uğraşabilirsiniz. Toplum önünde beğenilme ve öne çıkma duygusu baş gösterebilir. Biraz maddi konular da yaşanan gecikme ile kabuğunuza çekilebilirsiniz. Sağlığınız da eklem yerlerinde ve dişlerde sorunlar olabilir. Hiç beklemediğiniz bir kişinin hayatınıza girmesi ile teni kararlar alabilirsiniz.



Balık : İyi şans fazlası ile yoğunluk yaratabilir. Ancak hayal aleminden çıkıp gerçek dünyanın isteklerini kavrayabilirseniz verdiğiniz tepkiler olumlu olabilir. Para bereket iyi talih sizden yana. Sadece istediklerinizden emin olmalısınız. Aileden kaynaklanan sağlık sorunları gündeme gelebilir. Aniden evlenmeye karar verebilirsiniz. Çocuklar da olumlu gelişmeler yüzünüzü güldürebilir. Sahip olduklarınız için fazlası ile şükredebilirsiniz. 9 Mart güneş tutulması burcunuzda gerçekleşecek ve sizin için olumlu sonuçlar yaratabilir.