Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Penia
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

penpaper Astrolojide dört elementi nasıl kullanıyoruz?

23 Şubat 2016
1

Astrolojide dört elementi nasıl kullanıyoruz?

Yunan felsefesi 4 element doktrinine dayanır. Ahlak (Ateş), Estetik ve Ruh (Su), Akıl (Hava), Fiziksel her şey (Toprak). Durum astrolojide de farklı değil.

Bir çok kültür, felsefe veya ezoterik bilgiler bütünü dört elementi sistemlerine dahil etmişlerdir.

Dört elementin bütününe ”Yaşamsal Enerji” demeyi uygun görmüşler. Bu yaşamsal enerjinin ismi ya Prana olmuş, ya Qi ya Stupa olmuş… Ama hepsi temelde aynı şeyleri ifade etmişler ve anlatmışlar.

ELEMENTLER

ATEŞ (sıcak ve kuru) Kolerik Mizaç
HAVA (sıcak ve nemli) Umutlu Mizaç
TOPRAK (soğuk ve kuru) Ağırkanlı Mizaç
SU (soğuk ve nemli) Melankolik Mizaç

1- ATEŞ: KOÇ, ASLAN, YAY

Ateşli, heyecanlı, cazibeli, tutkulu, başarı odaklı, iyimser, korkusuz, risk alabilen, tehlikeli işlere girişebilen, aktif, girişken, buyurgan, kavgacı, otokontrol problemi, yıkıcı, yakıcı, cinsel tatmin arzusunda, despot, zamanında durmakta zorlanan. Keskin zeka, hızlı hareket. Kolay kızan – çabuk soğuyan. İnsiyatif alan, lider tavırlı. Ateş; Kolay heyecanlanan, ışın yayan, dünyaya renk getiren, ilham dolu olmak, kendiliğinden harekete geçmek, ben merkezli, gururlarını saklamakta zorlanan, kendilerine inançları güçlü, kendi benliklerini ortaya koyma özgürlüğü, iradeyi yönetebilen, kötü niyetle hata yapmazlar, başka insanlara karı duyarsız, disipline olmakta zorlanan, sabırsız, pervazsızdır.

Öğle ve öğleden sonra, yön olarak güney – güney batı, medikal astrolojide sarı safra. Ateş baskınlığı var ise gür saçlar olması beklenir. Cildi çabuk kızarabilir. Uyku sorunu oluşması beklenir. Sakinliği öğrenmesi tavsiye edilir. Kesici, yanıcı, delici, ateşli aletler. Yaralanmalara, sakarlıklar, kazalar, kırıklar, çıkıklar, kemikler, dalak. Ateş Elementi Oranı; zayıf sindirim, canlılık, şevk, cesaret yoksunluğu, iyimserlikten uzak, kendine güven zayıf, motive olamayan… Fazla Ateş; Sorunu fark etmeme, risk alarak hayatını tehlikeye sokma, aşırı hareket, sürekli bir şeyler yapma dürtüsü, ilişkilerde sorunlar, duyarsız, kaba, kontrol dışı güç, taşkınlık, ilkel özelliklerin ön plana çıkması…

Hindistan’ın kutsal kitaplarında Ayurvedik tıbbın felsefesi yine elementlerden bahseder, Çin felsefesi ve Akupunktur yine elementlerin gücü üzerine kurulmuştur.

2- HAVA: İKİZLER, TERAZİ, KOVA

Kararsız, tutarsız, çabuk dağılan, fazla düşünen, özgürlükçü, isyankar, asi, iletişimci, bilgi insanı, konsantrasyon problemi, yüzeysellik,dedikodu, ses (havada yayılması) nefes, ispata dayalı, düşünmek, mantıklı, sıradışılık (hayvan şekilleri olmayan ikonalar) ukalalık, bilimsellik, toplumsal konular. Akıl kanalıyla çalışan, yeryüzünde meydana gelen şeylerin düzenini biçimlendiren enerji. Gerçekleşmemiş düşüncelerdir. Bu düşüncelere odaklanır ve gerçekleşmelerini sağlar.

Günlük yaşamın anlık olaylarından soyutlanma, nesnel-mantıklı olma. Her türlü insanla çalışabilme, uyum sağlama, sosyallik. Çok fazla soyut düşünceler kafayı kırmaya sebep olabilir. Entelektüel beceri, düşünceler, fikirler önemlidir. Düşüncelerinin önem verilmemesi sinirlendirir ve yıpratır. Sabah ve öğle öncesi,güney – güneydoğu, kan – dolaşım sistemi. Eklem sorunları, nefes sorunları,sinirsel rahatsızlıklar. duyguları göstermede ölçülü, neşeli, gelecek odaklı, sosyal, hareketli. Tansiyon problemleri. Düşünce Özgürlüğü,medya.

Hava Elementi; eksikliğinin genelde farkına varmazlar, objektif olamama, iş birliği yapamama, doyumsuz ilişkiler, yeni fikir ve insanlara adapte olmakta zorlanma,sürekli düşünen ve çok konuşan insanlara güven problemi. Tarafsız olamama, kendini analiz edememe, kendini doğru ifade edememe, mantıksız davranışlar. Hava elementi fazlalığı, aşırı aktif akıl, kendi kafasının içinde yaşayan, etki bırakamayan, derinleşemeyen, hassas sinir sistemi, ukala, şeytani akıl.

3- SU: YENGEÇ, AKREP, BALIK
Huzur, duygusal güvence, hissetme, sezgi, maneviyat,bilinçaltı, duygular, hayal – hayal kırıklıkları, hayalperestlik, sanatsal konular, medyumluk, ilham, yaratıcılık, sıvılar, alkol, bereket, verimlilik, hissedebilen. Duygularla temas, tutku, saplantı, sevmek, kabullenmek, korkular,bilinç dışı zihin, empatik tepkiler, duyarlı ve çok derin olmak. Kendi duygularının farkında olmakta zorlanan, saplantılı arzular ve mantık dışı korkulara sürüklenip hassaslaşıp sert tepkiler verebilir. Korunma ve güven duygusuna ihtiyaç vardır. Gelgitli ruh hali. En bilge olan sudur. Uysaldır, ateşi söndürür, buhar olup kaçabilir, toprağı bereketlendirir, kızarsa sel baskınlarına neden olur, engelle karşılaşırsa çevresinden dolanır.

Yunan felsefesi 4 element doktrinine dayanır. Ahlak (Ateş) Estetik ve Ruh (su) akıl (Hava) Fiziksel her şey (Toprak)
Gece yarısı, kuzey – kuzey doğu, balgam, zor öğrenme, ürkek, korkak ,ödem, toplardamarlar, dayanıklığı az, empatik, çekingen, ağırkanlı, tembel. Sinüzit, zatürre, ruhsal rahatsızlıklar.

Su Elementi; empati, şefkat, sevgi yoksunluğu, duyguları tanımama, tanımlayamama, soğuk, mesafeli,sezgisel bilgiye güvensizlik, duygusal açıdan kendine güvenmemek, kendi duygularını görmezden gelme, acıdan kaçma, zehirlenme problemi, temizlenememe, beslenmeye dikkat etmeliler. Fazlalığı, büyük bir okyanusta kaybolan bir damla gibi, rüzgar nereden eserse oraya, aşırı duyarlı, hassas, gereksiz bir merhamet, fazla psişe, kontrol dışı duygular ve tepkiler, yaşamdan kaçma, spiritüel ökült konulara yatkın, sis perdesinde yaşama…

4- TOPRAK: BOĞA, BAŞAK, OĞLAK

Güven, maddi güvence, sağlamcı, şartları koruyan, pratik, garantici, siniri yıkıcı, düzen, inat, kural, uzun ömürlülük, analiz, görebildiği, duyabildiği, tutabildiği, tadını alabildiği ve koklayabildiği nesnelere güvenecektir. Sınırları koyucudur. Fiziksel duygular, fiziksel arzu ve istekler, sabır, disiplin, şekil ve form verme, dayanıklılık, kararlılık, kazanma, sahip olma, aidiyet, temkinli olma, güvenirlilik, toplamak, biriktirmek, kendini ve kendine ait olanı korumak, dar görüş, kısıtlı hayal gücü, düzen, alışkanlık, bağımlılık, somut sonuçlar, kanıt. Toprak elementi; Kendini topraklama, doğa ile iç içe, toprak işleri ile ilgilenme, doğayla-toprakla iç içe olma. Hava elementi, sert ve kuru hava olan yerler, bulmaca çözme, zihin oyunları… Su elementi, Su veya deniz kenarı yerler, su ile ilgili her türlü tema, iş, konu. Ateş elementi; açık hava, gün ışığı, spor, fiziksel aktivite…

Toprak elementi; Kendini topraklama, doğa ile iç içe, toprak işleri ile ilgilenme, doğayla-toprakla iç içe olma.
Manuel Hesaplama
Yükselen ASC : +3
Ay: +3
Güneş +3
Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Tepe noktası (MC) +1 puan..

Toparlarsak eğer; Dört elementi anlamak için öncelikle burçların hangi elementleri sembolize ettiğini bilmeniz gerekliydi, onu anlattık…

Bunların dışında burçları elementklerine göre ayırdıktan sonra niteliklerine göre kategorilere ayırırız.. Öncü, Sabit ve Değişken diye..

Koç: Hem ateş elementidir hem öncü burçtur.
Boğa: Toprak elementi ve sabit burçtur.
İkizler; Hava elementi ve değişkendir.
Yengeç: Su elementi ve öncüdür.
Aslan: Ateş elementi ve sabittir.
Başak: Toprak elementi ve değişkendir.
Terazi: Hava öncüdür.
Akrep: Su elementi ve sabit.
Yay: Ateş elementi ve değişken.
Oğlak: Toprak ve öncü.
Kova: Hava elementi ve sabit.
Balık: Su grubu ve değişken.

Şimdi doğum haritanızı çıkarmanız gerekli. Haritanızını da çıkardıktan sonra sıra puanlama yapmaya geliyor. Aslında basit ya da bana öyle geliyor Kendi haritam üzerinden hangi gezegenin ne olduğunu yazdım sizler için…

ASC - MC özellikle... ASC ve MC'de bulunan burçlara puan vererek başlıyoruz işe. Şimdi çıkardığınız haritada AC kısmında hangi burç var ise o burcun elementine 3 puan vereceksiniz. Koç, Aslan, Yay ise Ateş'e 3 puan vb gibi...ASC – MC özellikle… ASC ve MC’de bulunan burçlara puan vererek başlıyoruz işe. Şimdi çıkardığınız haritada AC kısmında hangi burç var ise o burcun elementine 3 puan vereceksiniz. Koç, Aslan, Yay ise Ateş’e 3 puan vb gibi…
MC’de hangi burç var ise o burcun elementine 1 puan verilecek, sonra burcunuz ne ise o elemente 3 puan vereceksiniz.. Akabinde ise Ay burcunuz ne ise onun elementine 3 puan verilecek. Burcunuz hangi burçsa ve hangi elemente denk geliyorsa ona 3 puan, sonra sırası ile Merkür, Venüs, Mars, Satürn, Jüpiter 1′er puan verilecek..

Çıkardığınız haritada solda gezegen şekilleri ve karşılarında hangi burçta oldukları yazar ve bu size aslında çok kolaylık sağlar… Yaptığınız işlemlerde bazen elementler fazla çıkar, bazı elementler hiç olmayadabilir hepsinin bir anlamı vardır… Şimdi size elementleri ve anlamlarını yazacağım, hesaplamadan sonra işinize yaraması açısından

Eğer ki haritanızda Ateş elementi puan olarak fazla çıktı ise; enerjik, kendine güvenen, ego ön planda, hızlı, dominant, maceracı, lider, sabırsız deli dolu, hızlı öfkelenebilen, baskın, dürüst, cesur, hevesli, kolay risk alan, ısrarcı, inatçı, agresif, iddialı, kindar… Eğer Ateş elementi az ise; harekete geçme problemi, kendine güven problemi, kötümserlik, hırsların kaybolması, fazlaca sakin, enerji azlığı…

Toprak Elementi ise; Realist, sabırlı, pratik, somut konular odaklı, güvenilir, geleneksel, ayakları yere sağlam basan, dikkatli, organize, kontrol etmeyi seven, tertipli, yeniliğe kapalı, hayal darlığı, mükemmeliyetçi, eleştirel bir yapı vardır. Eğer haritanızda toprak elementi yok ise, para konularında sıkıntılar, tutarsızlıklar, çabuk dağılma, bağlanma sorunu gibi etkiler verebilir.

Hava Elementi: İletişimi kuvvetli, hızlı çalışan zihin, mantıklı, özgürlüğüne düşkün, her şeyi paylaşan, düşük çeneli, mesafeli, bilgiye ulaşan, duygulardan kopuk, üçkağıtçı, hilebaz, fikir yayıcı, dışa dönüklük ,proje ve fikir üreten sürekli gibi etkiler verir.
Hava Elementi: İletişimi kuvvetli, hızlı çalışan zihin, mantıklı, özgürlüğüne düşkün, her şeyi paylaşan, düşük çeneli, mesafeli, bilgiye ulaşan, duygulardan kopuk, üçkağıtçı, hilebaz, fikir yayıcı, dışa dönüklük ,proje ve fikir üreten sürekli gibi etkiler verir.

Hava Elementi az ise; zihin kapasitesi düşük, anlama ve anlatma sorunları, güçsüz hafıza, objektif olamama, ifade güçlüğü, yanlış anlaşılma.

Su elementi ise; Duyarlı, hassas, sezgisel, fedakar, romantik, hayalci, çabuk adapte ve uyum, yardımsever, duygusal, yaratıcı, etkiye açık olma.

Su elementi ise; Duyarlı, hassas, sezgisel, fedakar, romantik, hayalci, çabuk adapte ve uyum, yardımsever, duygusal, yaratıcı, etkiye açık olma.
Su elementi az ise; Sürekli duygusal tatmin arayışında,empati kurmakta zorlanan, hayal gücü sınırlı, duygularını aktarma problemi, hissizleşme…

Benim haritam üzerinden minik bir örnekte yapalım, size de yol gösterici olsun hem..
AC kısmında Akrep var demek ki Su elementi; +3 puan
MC kısmında aslan var demek ki Ateş; +1 puan
Burcum Boğa Toprak elementi demek ki; +3 puan
Ay burcum Koç Ateş elementi; +3 puan
Merkür koç burcunda ateş elementi; +1 puan
Venüs Koç burcunda: Ateş elementi; +1 puan
Mars Akrep burcunda Su elementi; +1 puan
Jüpiter Oğlak burcunda Toprak elementi; +1 puan
Satürn Akrep burcunda Su elementi; +1 puan…

Genel toplamda ise;
Su elementi: +5 puan
Toprak elementi: 4 Puan
Ateş elementi: 6 Puan
Hava elementi: 0 Puan

Elimiel bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Elimiel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mavi'nin Olduğu yerde.
Güzel günlere olan inanç hiç bitmez.
çünkü Mavi
Umudun renk bulmuş halidir.
Üyelik tarihi
01 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Mavi'nin içinden.
Mesajlar
7.445
Seslenildi
801 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Geveze
Standart Cevap: Astrolojide dört elementi nasıl kullanıyoruz?
23 Şubat 2016
2
Hiç bir şey anlamadım

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj