Lehistan Elçisi Bader’in güven mektubunu sunması üzerine:



Sayın Elçi, aramızda iyi bir anı bırakan saygıdeğer selefinizin (bir önceki) ayrılış mektubuyla birlikte Lehistan Cumhuriyeti başkanının değerli şahsınızı yanıma olağanüstü temsilci ve ortaelçi atadığını bildiren mektubunu memnuniyetle okuyorum.



Türkiye ve şahsım ve özellikle Türk inkılâbı için gönderdiğiniz ve açıkladığınız dostça dileklere ve bildirilere ve Leh Milleti’nin Türk Milleti hakkında beslemiş olduğu sevgi duygularını anlatan sözlerinize teşekkür ederim. Bu duyguların karşılıklı olduğuna güveniniz. Türkiye Cumhuriyeti merkezinde aramızda yerine getireceğiniz yüce görev sırasında, memleketlerimiz arasında güzel ilişkilerin devamı yolunda beslediğimiz içten isteği kendiniz görmek fırsatını sık sık elde edeceksiniz. Bugün gelişmekte olan ortak iktisadî ilişkilerinin karşılıklı güven içinde her iki memleketin yararına olarak daha fazla kuvvet kazanmasını dilerim.



Her iki cumhuriyet arasında uğur sayılarak yerleşen geleneksel dostluk bağlarının devamı ve sağlamlığında harcayacağınız çalışmaya benim ve Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinin içten yardımcı olacağına güveniniz.



Lehistan Cumhuriyetin’inin değerli Başkanının mutluluğu ve Leh milletinin huzur ve geleceği için dileklerimi bildirir ve yüce şahsınıza hoşgeldiniz derim.



Vakit: 25.04.1926, s.1