Tavşan plaki
MALZEMELER

1 adet tavşan
3 adet patates
3 adet soğan
3 adet domates
1 baş sarımsak
maydanoz
5-6 adet y. biber
sıvı yağ
tuz , pulbiber,karabiber,kimyon, kişniş

HAZIRLANLŞI

TAVŞAN düdüklü tencerede yarım pişer ,suyu dökülür yıkanır ve tekrar tam olarak pişirilir.Pişmiş olan tavşanın eti kemiğinden ayrılarak bir kaba alınır.
Diğer tarafta patatesler kızartılarak fırın tepsisine yayılır, az iridoğranmış soğanlarda hafif yağda kavrularak yarısı patateslerin üzerine serpilir. biberlerde hafifce kızartılıp bir kenarda bekletilir.
Didilmiş tavşanın içine maydoz ve sarımsaklar doğranır tuzu ve baharatları eklenerek üzerüne sıvı yağ ile harmanlanıp biraz bekletilmesi sağlanır ( bu işlen ilk önce yapılırsa daha güzel olur)
Tepsiye hazırlanan tavşan eklendikten sora üzerine artan soğan eklenir biberleri ve doğranmış domatesleride etledikten sonra üzerine bir su bardağı salçalı sıcak su ileve edilerek fırına verilir yeteri kadar (domatesler biberler pişene kadar) bekletilir. ve AFİYET OLSUN.

İşlem başlamadan önce hazırlanmış malzemeler






patatesler ve hazırlanmış tavşan







fırınlanmaya hazır hali



fırndan çıktı afiyetler olsun