Mırmır avı ve teknikleri


En meraklı balık türüdür, ılıman kumluk sahil kesimlerini mera edinmiş ,gündüzleri vaktini derin sularda tembellik yaparak geçiren son derece ürkek görünümlü şirin, ve göründüğünden daha kuvvetli bir balıktır.
YEM OLARAK = sülünez,boru kurdu,teke,mamun, Bir yemide kumlu sahillerde, tam dalganın vurduğu yer elle kazılarak kırmızı kurtcuklar çıkarılıp yem olarak kullanılır.
MIRMIR AVI
Gece avı verimli olur,ayın parlak olduğu, rüzgarın sahile doğru estiği zamanlar av için en iyi günlerdir.
Avlak yerinde sabırlı ve sessiz olmalı,genelde sürü halinde gezdikleri için ilk balığı aldıktan sonra çabucak yemleyip sürüyü ürkütmeden o bölgede tutmalıyız.
AVLANMA ŞEKLİ
Kumsal yada sahilden atışınızı yaptıktan sonra kamışı deniz seviyesine mümkün olduğu kadar paralel noktaya indirerek yaklaştırınız.
Kamış sabitlendiğinde sahil çizgisine paralel yan durmalıdır.kalaması gevşetilmeli,ve kamışımızı gereksiz yere oynatmaktan kaçınmalıyız.
Mırmır kumluk bölgelerde çok olur yemle oynar,alır başka tarafa koyar,bu yüzden kullandığımız takımın gezer kurşunlu olması kurşun rahat misinadan geçtiği için, daha avantajlıdır.oltamızı fazla havaya dikmiyoruz yemlerimiz kumun üstünde durmalı mırmır ın kumda beslendiğini unutmamalıyız.
Mırmırın bir özelliğide yemi aldıktan sonra kıyıya doğru hareket etmesidir..
Mırmır önce yemle oynar kamışın ucunda titreşimler,olur ve sonra asılma gelir.
Bu yüzden kalama ayarımızı iyi yapmalı iri bir mırmır gerçekten çok sert asılır.
TAKIM OLARAK
Köstek boyu uzuntutulmalı,en az 22cm.en çokta 35cm.
Beden,1,5 2mt.
Takımın oltaya bağlı kısmuna 10gr lık kıstırma
Kurşun akıntısız ortamda 50gr.
misina tercihi size kalmış ,ince sağlam misina tercih edilir.

GEZER KURŞUNLU.
Beden 1,5-2 mt beden kalınlığı 0,20
Beden ucuna 2 hırsızlı iğne bedenin diher ucu klips e takılır.
Gezer kurşun ise klips ten önce takılır.