Başak Burcu Para
Aslan'ın aksine Başak risk almaktan, somut olmayan hiç bir şeye adım atmaktan hoşlanmaz. Toprak elementinden olan Başak'ın maddeyle ilişkileri oldukça dengeli ve istikrarlıdır. Çalışmayı ve üretmeyi hayatın amacı olarak gören Başak, detayları görerek hareket ettiği için, sağlam adımlar atmakta yanılmaz. Sürekli hesap yapan Başak, dünü, bugünü ve yarını düşünerek hareket eder. Genelde endişeli bir yapısı ve negativiteye eğilimi olduğu için, kötü günlerin yakında olduğunu düşünerek, para biriktirir ve kendini güvende tutmaya çalışır. Çok ince hesaplar yaparak, en iyi kazancı sağlayan yatırım sistemini başarıyla uygular.
Analitik yeteneğinin yardımıyla, yatırımlarında gayet planlı, stratejik ve hesaplı davranır. Başak'ın en eğilimli olduğu yatırım yöntemi, bankada para biriktirerek, faiz almaktır. Genel olarak israfa karşı olduğu için, tüketimde de hesaplı ve minimize eden bir tarzı vardır. Parasını çok çalışarak kazanan Başak, lüks tüketim mallarına, marka giyeceklere ya da isim yapmış yerlere meraklı değildir. Kişiliği gibi sade bir yaşamı olan Başak, başkalarına hizmet etmeyi sevdiği gibi, finansal anlamda yardım etmekten de sakınmaz.
Sağlığına ve temizliğe çok önem veren Başak'ın en büyük harcamaları bu alandadır. Sık sık gittiği doktor kontrollerini finansal olarak dengeleyebilmesi için, sağlık sigortası Başak'ın hayatında temel bir gereksinimdir. Ev yaşamında da en çabuk tükenen malzeme temizlik ve hijyen için olanlardır. Paraya karşı realistik bir yaklaşımı olan Başak, gerçekten ihtiyacı varsa harcamaktan sakınmaz. Aslında iyi şeyleri sevmesine rağmen, hayatındaki öncelikleri sıralayabilme yeteneği, kötü günlerinde bile kendi kendine yetmesinin ve ayakta kalabilmesinin temel nedenidir.