Başak burcu ve taşları
Başak burcu oldukça çalışkan, pratik çözümler üreten ve insanlara yardım etmek konusunda çok ince fikirlere sahiptir. İnandığı her işi başarabilecek kapasiteye sahip olan başakların, tembel insanlara tahammülü yoktur. Yaşam boyu hizmet etmeği kendilerine görev edinmişlerdir. İnsan ilişkileri çok güçlüdür ve girdikleri her ortamda dikkat çekmeyi bilirler. Konuşmasının altında yatan güçlü espri anlayışı, zekice verilen cevaplarla herkesi kendilerine haran bırakırlar. Başak burcu bir o kadar da alıngan ve çok çabuk küsen burçlar arasındadır. Soğuk ve mesafeli bir görünüşleri vardır. Herkese kolay güvenmedikleri için, uzak durma eğiliminde bulunurlar.
Başakları tanıumadan önce onlar için olumsuz ön yargılar içine girebilirsiniz. Oysa tanıdıkça neden daha tanışmadım hissine kapılmanız kaçınılmaz olacaktır. Başak burcunun sindirim, mide ve bağırsak rahatsızlıkları çok sık olur. Ayrıca kendilerini fazla yordukları için, kuvvetli olmaya ihtiyaç duyarla. Çabuk sıkılabilen ve bir çok konuda sabırsızlık gösteren başak burçları için enerji taşları çok yardımcı olacaktır. Kuvars taşı duygusal dengeleyicidir ve çevrenizde oluşan negatif enerjiyi tersine çevirir. Güçlülük ve canlılık vererek gün içindeki enerjinizi daima aktif hale getirir.

Sitrin ise bir çok oluşabilecek hastalığa karşı sizi koruyacaktır. Özellikle hazım organları ve ciğerler için faydalıdır. tedavi eden enerjiyi açığa çıkararak, zarar veren herşeyi yok eder.Zirkon zihni kuvvetlendirir ve göz hastalıklarına karşı iyi gelir. Özellikle ince ve kalın bağırsakların hareket etmesini sağlar. Bilindiği gibi başak burçlarının sindirim sistemi konusunda bir çok rahatsızlık yaşarlar.