Bebeklerin uyku düzenleri 3 ile 6 ay içinde düzene girmeye başlar. Bebeğinizin beyni uyku konusunda bir kaç ay içinde olgunlaşır. Bebeğinizin uyku düzenini oturtmak için sizin de yapabileceğiniz bazı şeyler var. Böylece bebeğinizi hızlıca uykuya adapte edebilir ve uykusuz gecelerden kurtulabilirsiniz.

Bebeğinizin uykusunun geldiğini anlayın

Bebeğinizin uyku ihtiyacı varsa size bunu hareketleriyle bildirir.

Gözlerini ovar

Size değil uzaklara bakar

Huysuzlaşmaya başlar

Bebeğiniz yatağa koymak için çok yorulmasını beklemeyin. Bebeğin çok fazla uykusu gelinceye kadar beklerseniz, sinirli olacak ve uykuya daha zor dalacaktır. Huysuzlaşmaya başlamadan bebeğinizi yatağına koyun.

Bebeğinizin Gündüz-Geceyi öğretin
Başından beri, bebeğinize gündüz eğleneceğinizi, gece ise uyuyacağını öğretmeye çalışın.

Bunun için gündüz saatlerinde bebeğinizi uyararak onu aktif tutun. Onunla oyunlar oynayın.

Karanlık olduğunda, bebeğinizi yarı karanlık bir odada besleyin. Uyarıları azaltın. Tüm gürültü ve eğlenceye azaltın. Böylece bir süre sonra gece ve gündüz farkını öğrenmeye başlayacaktır.

Uyumadan önce beslemeyin
Bebeğinizi ilk bir kaç aydan sonra emerken uykuya dalmasına izin vermeyin. Kollarınızın arasında şekerleme yapabilir ama gece uykusuna bu şekilde başlamamalıdır. Ancak beslerken uykuya dalıp devam ederse o zaman besleme yi kesin.

Çünkü bir süre sonra uyku öncesinde yedikleri bebeğinizi rahatsız etmeye başlayacaktır.

2 Aydan sonra geceleri beslemek için bebeği uyandırmayın


Bebeğiniz eğer düzgün kilo oalıyorsa 2. aydan sonra beslemek için onu uyandırmak zorunda değilsiniz. Bebeğinizin kendi uyku programını bulması gerekiyor. Bebeğinizin her 4 saatte bir beslenmesi gerektiğini unutmayın.