USB üretiminde ilk olarak hafızayı genişleten üreticiler, aşama kaydetmek için USB cihazlarının şekli ile değişikliğe gitmişti. Tahtadan, lego parçası biçiminde, çakmak vs. nesnelerin şeklini vererek ilgiyi artırmayı hedeflemiş ve satışları yükseltmişlerdi.

Bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezi olan taşınabilir belleklerden USB’ler gelişen teknoloji ile artan video ve resim kalitesinin taşınmasında sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuştur. Bir bilgisayar hafızası kadar yeri olan USB olsaydı bu problemin ortadan kalkacağı kesindi, fakat bu kadar küçük bir HDD(harddisk) yapmak günümüz teknolojisi ile hiç ucuza üretilemezdi. Kullanıcıların problemlerinden esinlenmiş olacak ki Infinitec adlı bir firma bu konuya en iyi çözümü şimdilik getirmiş durumda. Hiç dolmayan USB cihazı adı altında pazara bir ürün sunuyor. Tabi ki bir kapasite mevcut ama bunu belirlemek tamamen kullanıcıya kalıyor. Bilgilendirmekte fayda var aslında aldığınız bu cihaz tam 0 GB.

Infinitec firması ürettiği bu cihaz ile bilgisayarlar arası bir bağlantı kurarak, istediğiniz bir bilgisayarın hafızasını tıpkı USB hafızası gibi kullanmanızı sağlıyor. Bir bilgisayar ile eşleştirilen bu cihaz o bilgisayarın hafızasını kullanarak veri saklıyor, herhangi bir cihaza takıldığında normal bir USB gibi dosyalar görüntüleniyor ve kullanılabiliyor. Kayıt hızı olarak tam bir bilgimiz olmamasına rağmen bu konuda basit bir yorum yapmak mümkün, arada kablo olsaydı kablo uzunluğuna oranla hız artar ya da azalırdı, fakat kablosuz bir erişim söz konusu olduğundan hız konusu bu cihazda biraz arka plana atılmış olması yüksek bir ihtimal olarak görünüyor.