İtunes nedir, İtunes ne işe yarar, itunes nasıl çalışır, itunes


İTunes Nedir?

İTunes, birçok alanda kullanıcılara kolaylık sağlayan yazılım programıdır. İTunes, Apple firmasının çıkardığı bir yazılım olup Mac ve Windows üzerinde kolaylıkla kullanılabilen bir programdır. Bu müthiş yazılım 2001 yılından piyasaya sürülmüş olup kendini geliştirerek zirveye çıkmıştır.


İTunes Ne İşe Yarar?

Tüm dünya ülkelerince kullanılan bu program oldukça özel bir programdır. Çünkü bu programı özel kılan en önemli özellik Apple ürünleri ile birlikte çalışmasıdır. Özellikle İphone ve İpod kullanıcıları için İTunes programı vazgeçilmez bir nimettir. İTunes programı genellikle eğlence üzerine kurulmuş bir yazılımdır. Bu program sayesinde müzik dinleyebilir, video izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bu program ile birlikte yükleme yapabilirsiniz. İtunes’in en önemli özelliklerinden biride film izleyebilme ayrıcalığıdır. Elbette ki program bunlarla sınırlı kalmıyor. Birbirinden eğlenceli oyunları rahatlıkla cihazlarınıza indirebilirsiniz. İTunes okumaya meraklı kullanıcılarını da unutmayarak e-kitap uygulamasına da dikkat çekmektedir.

İTunes programı sayesinde İphone ve İpod cihazlarında veri alışverişi daha kolay bir hale geliyor. Birçok resim, dosya ve video sorunsuz bir şekilde istenilen cihaza yüklenebilme özeliği vardır. Tabi ki İtunes’’e dair her şey burada bitmiyor. Herhangi bir ürün tam sürümüyle birlikte satın alabilir onu doyasıya kullanabilirsiniz. Kullandığınız programları güncelleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra İtunes programında mp3 Cd’leri oluşturabilirsiniz. Bu sayede cdleri dilediğiniz ortamda çok rahatça dinleme imkânı yaratabilirsiniz. Dilerseniz mp3 dosyalarınızı başka kullanıcılarla ağ paylaşımı sayesinde paylaşabilirsiniz. Bu özelliği İMix olarak bilinmektedir. Bu özellik sayesinde kullanıcılara paylaşımlarından dolayı beğeni anlamında oy vermekte mümkündür. Müzik listelerinizi program sayesinde düzenleyebilirsiniz. Şarkı ekleyebilir, silebilirsiniz. İtunes aracılığı ile birçok televizyon programını da izleyebilirsiniz. Ayrıca program sayesinde yine farklı radyo programları da dinlemek mümkündür.

Nasıl Kullanılır?


İTunes programı ücretsiz bir uygulama olduğu için çok rahatlıkla erişimi olan bir programdır. Kullanması çok kolay olan bu programın bilgisayarınızda olması gerekmektedir. Tabi programınıza İTunes’ten müzik ve video indirimi için internet kesinlikle şarttır. Birçok kişinin vazgeçemediği programlardan bir tanesi olan İTunes gelişmeye ve yenilikleriyle kullanıcılara daha faydalı olmayı hedeflemektedir.