Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Toprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Ekim 2015
Bulunduğu yer
istanbul
Mesajlar
22.714
Seslenildi
802 Mesaj
Etiketlendi
136 Konu
Ruh Hali
Mesgul

Standart Facebook'ta Uçtan Uca Şifreleme Dönemi Başlıyor

05 Haziran 2016
1

Facebook'ta Uçtan Uca Şifreleme Dönemi Başlıyor

Daha önce WhatsApp'ta kullanılmaya başlanan uçtan uca şifreleme özelliğinin artık Facebook Messenger'da kullanılacağı belirtildi.




Facebook bir yandan sistemlerine geliştirme çalışmalarını sürdürürken bir yandan da güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili daha önce WhatsApp'ta kullanılan uçtan uca şifreleme özelliğine Facebook Messenger uygulamasında kullanılmaya başlanacağı belirtirken 900 milyon kullanıcıya ulaşan Facebook Messenger böylece daha güvenli bir şekilde kullanım sağlayacak.

Dünya genelinde en çok kullanılan servislerin başında olan ve bu nedenle de yoğun olarak saldırılara maruz kalan Facebook Messenger'da kullanıcıların bilgi güvenliğinin sağlanabilmesi, yapılan konuşmaların üçüncü kişiler tarafından öğrenilmemesi için uçtan uca şifreleme hizmeti devreye alınacak.

Özellikle son dönemlerde pek çok sosyal medyaya yönelik güvenlik açıklarının ön plana çıkartılması ve milyonlarca hesabın ele geçirilmesi markaların bu konuda Daha fazla önlem almasını gözler önüne sererken Facebook Messenger bu konuda şifreleme özelliği ile birlikte güvenlik adına önemli bir adım atıyor. Facebook Messenger üzerinden yapılacak çalışmaların yanı sıra konuşmaların da şifreleneceği ve böylece konuşmaların dinlemeyeceği belirtilirken önümüzdeki dönemlerde bu özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor.

Sosyal Medya

Nyenaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Facebook'ta Uçtan Uca Şifreleme Dönemi Başlıyor
05 Haziran 2016
2
Whatsappta vardi zaten guzel oldu
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj