Google'ın resmi film servisi olan Google Play Filmler'e 4K çözünürlük desteği geldi.

Google’ın kablosuz ses ve görüntü aktarımı sağlayan yeni cihazı Chromecast Ultra’nın duyurulmasıyla geleceği kesinleşen 4K desteği, nihayet mobil platformlarda kullanılabilir hale geldi.

2016 yılının başlarında Türkiye’de de kullanıma açılan Google Play Filmler servisi ile birlikte kullanıcılar Android telefon, tablet ve Chromecast cihazları vasıtasıyla televizyonlarında legal olarak yüksek kaliteli film izleme şansına sahip olmuştu.
4K FİYATLARA YANSIYACAK

Bir süredir SD (480p) ve HD (1080p) görüntü çözünürlüklerini müşterilerine sunan servisin, Netflix gibi platformların 4K çözünürlük desteğini getirmesinden sonra ne zaman 4K çözünürlüğe geçeceğine dair akıllarda soru işaretleri vardı. Nihayet servise, resmi olarak 4K desteği geldi.
Şimdilik tüm kullanıcılarda ve cihazlarda aktif olarak kullanılamayan özellik, sırayla tüm cihaz ve hesaplarda desteklenmeye başlanacak. Herhangi bir filmin sayfasına girdiğinizde, en aşağıda 4K desteği olup olmadığını belirtilecek.
Tıpkı SD ve HD çözünürlük arasında olduğu gibi; 4K çözünürlük talep eden müşteriler, biraz daha fazla ödemek zorunda olacak. 4 dolara kiralanabilen bir HD film, 4K olarak 8 dolardan alınabilecek. Veya 13 dolara satılan bir film, 4K olarak 25 dolara satın alınabilecek. Yani yaklaşık yarı yarıya bir fark olacak.
En azından kendi hesap ve cihazlarımızda henüz aktif olmayan 4K desteğinin, gelecek günlerde Türkiye’de de kullanılabilir olacağını belirtelim.