Şimdilerde kavisli ve 4K ekranlı TV’ler moda iken önümüzdeki yıllarda bu trend yerini OLED’e bırakabilir.



Photonics Industry and Technology Development Association (PIDA) tarafından sunulan yeni bir rapora göre, üst seviye OLED TV'ler 2020 yılında yüzde 68'lik payın sahibi konumunda olacak.


2015 yılı içerisinde 11.7 milyar dolar değerindeki 260 milyon OLED TV'nin satışını gerçekleştiren üreticilerin, 2016 sonu itibarıyla 16.8 milyar dolar değerindeki 370 milyon OLED TV satmış olacakları tahmin ediliyor. UBI Research araştırması ise, 2020 yılında OLED TV sevkiyatlarının 1.25 milyar birime çıkacağı ve pazarın sevkiyat değerinin 61.4 milyar dolara yükseleceği yönünde.

PIDA ise OLED ile birlikte üç gelişmiş ekran Teknolojisinin uluslararası üreticiler tarafından sahiplenildiğinin altını çiziyor. Bu teknolojiler ise Micro LED'ler, Quantum Dot LED'ler ve baskı ekranları (esnek OLED paneller).
Daha derin renk tonları üretmek için çeşitli elektrik yüklemeleri kullanan, nano boyutta parçacıklara sahip ilk quantum dot tabanlı panellerin 2015 yılı başlarında duyurulduğunu hatırlatalım. Quantum dot film ise LED arka aydınlatma ve LCD panel arasında yer alarak geleneksel arkadan aydınlatmalı LED ekranlara göre renk tutarlılığında ciddi artış sağlıyor.
Micro LED'ler ise gelişmekte olan bir teknoloji ve OLED'e alternatif olarak küçük, düşük enerjili cihazları hedefliyor. Öte yandan bu teknoloji seri üretim veya ticari kullanım için sunulamadı. Bakalım 2020 yılı için beklenilen OLED TV hedefleri tutturulabilecek mi?

Samsung tek kumanda özelliği nedir?

Evlerimizde her geçen gün artan kumanda sayısına bir dur demek için geliştirilen Samsung tek kumanda özelliği nedir? Ne işe yarar? Tüm cevaplar videomuzda!




Evlerimizde her geçen gün, kullandığımız kumanda sayısı artmaya devam ediyor.

Televizyon, uydu alıcısı, DVD ya da BluRay oynatıcı ve Oyun konsolları bir de bunların yanına ses sistemi de olduğunu düşünürseniz, 5 tane kumanda zaten televizyon çevresindeki cihazlardan oluşuyor.

Bu yüzden artık daha da fazla kumanda arşivimizi kabarıklaştırmak yerine, tek bir kumanda ile pek çok ürünü yönetmek daha akılcı olacaktır. Samsung, tek kumanda sistemi ile bizlere kumanda sayılarını azaltmaya yarıyor!

Samsung, SUHD TV’lerinde kullandığı tek kumanda sistemi ile, kumanda kirliliğine son.

Samsung tek kumanda nedir ve ne işe yarar?
Tek kumandayla Samsung SUHD TV içerisindeki tüm özellikleri kullanabildiğiniz gibi, SUHD TV’ye bağlı olan diğer cihazları da kontrol edebiliyorsunuz.

Genellikle evlerde bir televizyon kumandası bir de uydu alıcının kumandası olmak üzere iki kumanda görürüz. Tek kumanda özelliği ile, uydu alıcının da kumandası, SUHD TV’nin tek kumandası olabiliyor. Bu listeye oyun konsolları, DVD ve Blu Ray oynatıcılar gibi pek çok eklenebiliyor.

Dilerseniz Samsung'un tek kumanda özelliğinin tüm yeteneklerini anlattığımız video ile sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler...