Sony, 1000 FPS kapasiteli sensör üretti!
Sony, yeni bir CMOS sensörü üzerinde çalışmaya başladı. Yeni sensörün ise sahip olduğu özellikler ile yüksek fotoğraf ve video performansı sunacak!




Akıllı telefon ve fotoğraf makinelerinde sensör üretimi konusunda en başarılı markalardan biri olan Sony, yeni CMOS sensörü ile oldukça iddialı. Bu sensörler entregre DRAM donanımı ile farklılık yaratacak.

SONY DRAM DESTEKLİ SENSÖR ÜRETECEK!

Sony’nin hazırladığı yeni CMOS sensörleri, 3 katmanlı BSI CMOS sensörlü tasarımı ve DRAM donanımı ile dikkat çekici bir performans sunacak.
RAM, işletim sistemli cihazlarda, bilgisayarlarda, akıllı telefonlar ve benzeri teknolojik cihazlarda kullanılan bir bellek türüdür. Bu tip bir yongayı, görüntü sensöründe kullanacak olan Sony ise RAM’lerin yüksek veri transfer hızlarından faydalanacak.
Görüntü sensörüne DRAM yerleştirmenin ilk amacı, bu sensörün veri okuma ve yazma hızlarını yükseltmektir. Teorik olarak BSI sensör ile piksellerin arasına yerleştirilecek olan DRAM modülü bu iki birim arasındaki trafiği çok hızlı bir şekilde yönetebilecek.