Google’ın premium akıllı telefon serisi Pixel’i geliştiren ekipten gelen yeni bir sızıntı, dev ekranlı bir Pixel modelinin habercisi gibi görünüyor.



Nexus 6P’ye kadar her telefonun ekranının gitgide büyüdüğünü hesaba katınca, Google’ın büyük telefonları sevdiğini biliyoruz. Şimdi ise bu devleştirme sevdasının Pixel’e de yansıyabileceğini gösteren bir gelişme yaşanıyor.

Google'ın balık takıntısı ele verdi
Bu hafta çeşitli kaynaklardan gelen haberlerle Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in Türkçe’de “turna” ve “akçıl” anlamına gelen “muskie” ve “walleye” kod adları ile geliştirildikleri ortaya çıkmıştı. Birkaç gün önce ise Droid Life, isimlerini açıklamadığı kaynaklardan aldığı bir bilgiyle, Türkçe’de “alabalık” olan “taimen” kod adına sahip üçüncü bir Pixel modelinin daha geliştirilmekte olduğunu açıkladı.

İlk bakışta anlamsız gibi görünen bu detay, Google’ın geliştirdiği telefonlara takıntılı bir şekilde balık isimlerini kod adı olarak verdiğini hesaba katınca aslında bir ipucu barındırıyor. Çünkü bugüne kadar Google'ın geliştirdiği her telefonun boyutu, kod adı olarak seçilen balığın vücut ölçüleriyle orantılı.



2012 - 4.7-inch Nexus 4 (Mako)

2013 - 5-inch Nexus 5 (Hammerhead)

2014 - 6-inch Nexus 6 (Shamu)

2015 - 5.2-inch Nexus 5X (Bullhead), 5.7-inch Nexus 6P (Anger)

2016 - 5.1-inch Pixel (Sailfish), 5.5-inch Pixel XL (Marlin)

Google’ın bu isimlendirme takıntısıyla haşır neşir olmayanlar için şöyle açıklayabiliriz: Pixel 2 XL’in kod adı olan walleye, Pixel 2’nin kod adı olan muskie balığından daha büyük. Kod adına yeni ulaşılan üçüncü telefonun adı ise “taimen”, ve alabalık biyolojik olarak beklenen standart ölçüleriyle diğer iki balıktan da daha büyük.

Google’ın isimlendirme macerasını uzun zamandır takip eden Teknoloji çevreleri, bu detayın yakın zamanda gelecek bir Pixel XXL modelinin habercisi olabileceğini düşünüyor. Google’ın yıllardır devam ettirdiği gelenekten kopup kopmayacağı merakla bekleniyor.

shiftdelete