15. Club 33 Disneyland - ABD


ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bu gizli ve özel kulüp, dünya üzerinde asla giremeyeceğiniz ender mekanlardan bir tanesidir. Yalnızca VIP misafirlerini içeri kabul eden bu mekânın tam olarak ne amaçla kullanıldığı kimse tarafından bilinmemektedir. Bazı insanlar tüm yaşamları boyunca kulübe katılma izni almak için uğraşmaktadır fakat kuralları çok katı olan bu mekâna yalnızca parası olan herkes girememektedir.








14. ADX Florence Hapishanesi - ABD


"Cehennemin bir basamak aşağısı" olarak adlandırılan bu hapishaneye kameralar kesinlikle alınmıyor ve Amerikan ajanlarının bu mekân hakkında bilgi vermesi kesinlikle yasak. Çünkü bu hapishane, çoğu terör saldırılarında yer almış en tehlikeli suçlulara ev sahipliği yapıyor.






13. RAF Menwith Hill - İngiltere


Dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen füze saldırısını tespit edebilecek güce sahip olan bu mekân, gezegenimizdeki en büyük elektronik görüntüleme üssü olma özelliğini taşıyor. Bu mekâna yalnızca belirli bilim insanları giriş yapabiliyor ve alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri bulunuyor.








12. Lascaux Mağarası - Fransa


Çok titiz bir biçimde korunan Lascaux Mağarası, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunuyor ve duvarlarında insanlığın ulaşabildiği en eski çizimleri barındırıyor. Bu durumda hâliyle birkaç bilim insanı dışında hiç kimsenin mağaraya erişim imkânı bulunmuyor.








11. Kraliçe II. Elizabeth'in yatak odası - İngiltere


Kraliçe II. Elizabeth, yaşamını Buckingham Sarayı'nın doğu kanadında sürdürüyor ve onun kullandığı odalara yalnızca gizli kapıların nasıl açıldığını bilen birkaç kişi erişim sağlayabiliyor. Sarayda, halkın gezmesine izin verilen 19 oda bulunuyor ancak görevliler, kraliçenin kullandığı odaların nerede olduğuyla ilgili bilgi vermekten kaçınıyor.








10. Pine Gap - Avustralya


"Avustralya'nın 51. Bölgesi" olarak anılan bu mekân hakkında bilgilerimiz çok sınırlı olsa da, Avustralya'nın tek uçuşa yasak bölgesi olduğu için şüphelenmemiz için yeter sebep sağlamakta...






9. Maraş - KKTC


Ülkemizin toprakları içinde yer alan Maraş, "Hayalet Şehir" olarak da bilinmektedir. 1970'li yıllara kadar dünyanın en tanınmış turistik bölgelerinden biriyken, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Harekâtı ile ülkemize katılımış, daha sonra ise terk edilmiştir. Bugün bölgeye yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Birleşmiş Milletler görevlilerinin erişim imkânı bulunmaktadır.










8. Vatikan'ın gizli arşivleri - Vatikan


Eğer Vatikan'ın gizli arşivlerine araştırma amaçlı girmek isterseniz, önce çok yoğun bir incelemeden geçirilmeniz gerekmektedir. Bu anlamda mekânın belirli bir yere kadar gizliliği bulunmamaktadır. Ancak eğer 1939 yılından önce basılmış bir kaynak istiyorsanız unutun gitsin. Çünkü bu tarihten önce basılan kitaplar çok sıkı bir koruma altındadır ve bu kaynaklara çok az kişinin erişim hakkı vardır. Önemli şeyler yazıyor olsa gerek...








7. Mezhgorye - Rusya


Rusya Federasyonu'na bağlı federe bir Türk cumhuriyeti olan Başkurtistan'da bulunan bu şehir, ilk olarak nükleer saldırılara karşı korunma amacıyla inşa edilmiş. Dünyanın en gizemli noktalarından biri olan kent, nükleer silahların kullanımı konusundaki politika dünya genelinde değişmiş olsa da varlığını ve yoğun güvenlik önlemlerini sürdürmektedir. Bu da akıllara haliyle "Neler oluyor orada?" sorusunu getirmektedir...










6. Ofis 39 - Kuzey Kore


Aynı zamanda "39. Oda" olarak da anılan bu mekânda Kuzey Kore'nin yasa dışı uyuşturucu trafiğinin ve devlet tarafından idare edilen kaçakçılık işlerinin yürütüldüğü iddia edilmektedir.






5. İkinci Metro - Rusya


Rusya'nın Moskova kentinde bulunduğu iddia edilen bu metro hattının gizemi yıllardır çözülebilmiş değil. İddia edilen diyoruz, çünkü bu metro hattının varlığı ya da yokluğu üzerine bir açıklama yapılmış değil. Çoğu insan bu gizli hattın Rus ajanları ve devlet görevlileri tarafından kullanılmakta olduğunu düşünüyor olsa da, Moskova'nın 2. metro hattı gizemini korumayı sürdürecek gibi görünüyor.






4. Skull & Bones - ABD


Skull & Bones, Yale Üniversitesi'nde yer alan gizli ve çok güçlü bir örgüttür. İddialara göre George W. Bush'un büyükbabası, 1918 yılında ünlü Apaçi savaşçısı Geronimo'nun mezarını bulmuştur ve örgütün merkezine, savaşçının kafatasını ve kemiklerini yerleştirmiştir; örgütün ismi de zaten buradan gelmektedir. Eğer iddia edilenler doğruysa, dünyayı yöneten en ünlü ve zengin aileler bu örgütün çatısı altında toplanmaktadır.










3. 51. Bölge - ABD


51. Bölge'nin yer almadığı bir liste elbette biraz eksik kalırdı. UFO'larla ilgili incelemelerin yapıldığı ve dünya dışı varlıkların ağırlandığı düşünülen bu bölgenin, aynı zamanda ilk Ay seyahatinin sahte çekimlerinin yapıldığı yer olduğu da düşünülmektedir.








2. Cicada 3301


<b> Belirli bir merkezi olup olmadığı bilinmese de, bu liste Cicada 3301'siz olmazdı. Washington Post'a göre internetin hâlâ çözülememiş en büyük 5 gizemi arasında yer alan bu gizli organizasyonun 2014 yılında yayınladığı ilk mesaj şu şekildeydi:
"Merhaba. Biz çok zeki insanlar arıyoruz ve onları bulmak için bir test hazırladık."
</b>


<b>Bugüne kadar bu örgütle ilişkisi olan tek bir insan bile tespit edilememiştir. Örgüt, internet üzerinden çözmesi oldukça güç olan puzzle'lar yayınlayarak zeki insanları bünyesine katmayı amaçlamaktadır. Bu puzzle'ları çözen ender insanlardan bir tanesi olan Joel Eriksson, örgütün tamamen gerçek olduğunu ancak bu konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğini ifade etmektedir.</b>







1. Bohemian Grove - ABD


Kaliforniya'nın ormanlık alanlarında bulunan bu çok gizli mekâna yalnızca dünyanın en zengin ve güçlü ailelerinin giriş izni bulunmaktadır. Daha önce George Bush'un alaylarına da konu olan bu mekânda tam olarak neler yapıldığı bilinmiyor olsa da, garip bir takım ritüeller ve törenler gerçekleştirildiğinden oldukça emin olan insanlar var. Hatta kimileri bu mekânın "Amerika'nın yönetildiği yer" olduğunu dile getirmekte.