Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Deniz
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Roman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
16 Ekim 2016
Mesajlar
4.863
Seslenildi
189 Mesaj
Etiketlendi
63 Konu
Ruh Hali
Ruhsuz

Standart Bylock Uygulaması Nedir ?

31 Temmuz 2017
1

Bylock ismi son günlerde oldukça konuşulur oldu; sebebi ise FETÖ operasyonları neticesinde göz altına alınan polislerin şifreli konuşmalarını Bylock isimli bu sohbet programıyla yaptığının ortaya çıkmasıydı. Peki nedir Bylock? Nasıl kullanılır? Bylock şu an Türkiye'de kullanılabiliyor mu? Bylock konuşmaları gerçekten de tüm gözlerden uzak yazışmalara olanak veriyor mu?

Bylock isimli uygulama, Whatsapp ve türevlerinden farklı olarak kullanıcıların temelde yazışmalarını sağlasa da, kriptolu konuşma sağladığı için yazışmaların izlenebilmesi oldukça güç. Askeri seviyede şifreleme kullandığı belirtilen Bylock ile sesli görüşme ve yazışma yapılabilirken, görünüm olarak da herhangi bir sohbet programından ciddi anlamda bir fark bulunmuyor.

Bylock'ı herkes kullanabilir mi?

By Lock, paylaşımların kripto özelliği ile başkalarının erişimini engelleyen bir akıllı telefon uygulaması. Herkesin kullanabileceği bir program değil. Programın en önemli özelliği sadece tarafların kullanıcı adlarını bilmesi ve karşıdan gelen onay kodunu girmesiyle çalışması.Sadece karşılıklı eklenen kişi ile iletişim kurulabildiği program üç gün içinde mesajları kendi kendine siliyor.

Bylock'ı kim geliştirdi?

FETÖ Kasım 2014 itibariyle HSYK seçimlerinden önce şifreli yazışma programı ByLock uygulamasını hem Android hem de iOS tabanlı cihazlar için tasarlayarak kullanmaya başladı.

Bylock ne zaman tespit edildi?

FETÖ ile mücadele kapsamında başlatılan soruşturmalarda örgütün klasik iletişim araçlarını kullanmadığı belirlendi. FETÖ'nün çok daha gizli yöntemler kullanabileceği üzerinde duruldu. MİT'in bu yöndeki çalışmaları sonucu örgüt üyelerinin ByLock uygulamasını kullandığı tespit edildi.

Bylock kayıtları nerede?

Örgütün ByLock yazışmalarının deşifre olmasının ardından uygulamanın kaydına da ulaşıldı. By Lock'un ABD'de David Keynes ismi üzerinden piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Sahibi görünenin tabela bir şirket olduğu, arkasında ise örgütten bazı isimlerin bulunduğu belirlendi.

Bylock sunucuları hangi ülkede bulunuyor?

ByLock'un sunucusu ise Litvanya'da çıktı. Yazışma içerikleri ile bu yazışmaları yapanların bilgilerine ulaşmak için yapılan çalışmalar Mayıs 2016'da sonuç verdi. Litvanya'daki sunucuya giren MİT, ByLock verilerini Türkiye'ye aktarmayı başardı. Yapılan analizde ByLock'ta 18 milyon yazışma ve 3,5 milyon e-posta belirlendi.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Ekim 2016
Bulunduğu yer
İnsan-ı kâmil
Mesajlar
10.971
Seslenildi
595 Mesaj
Etiketlendi
71 Konu
Ruh Hali
Ruhsuz
Standart Cevap: Bylock Uygulaması Nedir ?
31 Temmuz 2017
2
Bizde istiyoruz ondan : ))
Roman bunu beğendi.
Farkedmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu
Standart Cevap: Bylock Uygulaması Nedir ?
31 Temmuz 2017
3
Yazışmalarımı herkes okusada olur
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj