Çevremizde lekelere neden olabilecek oldukça fazla nesne bulunmaktadır. Bazen önlem alıp dikkat etsekte farkına varmadan bu lekelerle karşılaşabiliriz. Günlük hayatımızda en çok kullandığımız kalemlerden biri olan ispirto kalem yani tükenmez kalemler hayatımızın bir parçası haline gelmiş ve biz farkına varmadan leke yapabilir.

Tükenmez kalem kullanırken giysiler, halılar ya da diğer yüzeyleri çizerek leke bırakabilir. Eğer yanlış işlem yapılırsa da leke bulaşan eşyalarınızı kullanılamaza hale getirebilir. İspirto kalem lekesinden kurtulmak ise birkaç öneri sayesinde daha basit olmaktadır. İspirto lekesinden kurtulmak için birkaç öneri ise şöyle;

İspirto kalem lekesi çıkarma;
İspirto kalem lekesini fark ettiğimiz ilk an hemen bulaşan ispirto kalem lekesine oldukça hızlı bir şekilde müdahale etmemiz gerekmektedir. Kurumadan lekeyi çıkartmak yapılabilecek en akıllıca davranıştır. Çünkü leke bulaştığı yüzeyde kuruduktan sonra temizlemesi daha da zorlaşacaktır. Belki de leke çıkmayacaktır.

Bu yüzden lekeli alanda tükenmez kalem sıvısı yoğunluktaysa lekeli alandaki sıvıyı havlu ya da peçete yardımı ile emdirmek gereklidir. Daha sonra bir kaşık sıvı çamaşır deterjanı ve bir bardak su ile karışımı hazırlanarak havlu ya da peçete yardımı ile lekeli alana bastırmak gereklidir. Bu esnada ovmak yanlış davranış olur ve leke daha çok yayılabilir. Bu yüzden sadece bastırarak bu karışımı lekeli alana iyice yaymak, karışımı lekeli yüzeye emdirmek gereklidir. Bu sayede ispirto kalem lekesinden kurtulabilirsiniz.