1-Vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
2-Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
3-Günde 10-12 adet yenilen Antep fıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
4-100 gramı protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini karşılar.
5-Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
6-İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
7-Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirici etkisi vardır.
8-Protein ve bol E vitamini ihtiva eder. Vitamin E,B ve C bakımından oldukça zengindir.
9-İçeriğindeki doğmamış yağ asitleri sebebiyle kalp dostu olan Antep fıstğının kansere karşı koruyucu etkisi de bulunmaktadır.
10-Antep fıstığı çocuklarınızın zeka gelişimine de katkı sağlamaktadır.
11-Aneminin (kansızlık) önlenmesinde de oldukça yararlıdır.
12-Antep fıstığının damar yapısını düzenlediği ve damar tıkanıklığını engelleyebileceğide bilinen faydaları arasındadır.
13-Antep fıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
14-Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.
Kaynak : kadınvekadın