Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
11 Mayıs 2015
Bulunduğu yer
Trabzon
Yaş
31
Mesajlar
1.112
Seslenildi
19 Mesaj
Etiketlendi
18 Konu
Ruh Hali
Angelic

Standart Anneler Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?

30 Mayıs 2015
1

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?




Anneler günü her sene mayıs ayının ikinci pazarı kutlanıyor. Biricik annelerimiz için bu güne özel ne gibi sürprizler hazırlanabilir? Peki kutlama ilk ne zaman başladı? Bu günün anlamını belirten en özel hediyeler şiirler notlar nelerdir?
2015 Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Her yıl annelerimiz için özel şeyler yaşattığımız ve sevgimizi bir kez daha gösterdiğimiz bu çok özel gün nereden çıkmış ve günümüze kadar süregelmiştir? Annelerimizi mutlu etmek ve onları daha özel hissetirmek için bu güne özel neler yapılabilir hangi hediyeler alınır hangi şiirler özle notlar yazılabilir? İşte 2015 Anneler Günü için size özle merak ettiğiniz yapmanız gereken tüm detaylar haberimizde.
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak “Anneler günü kutlu olsun!” yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar

Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ANNELER GÜNÜ NASIL BAŞLADI?
ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.
Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.
ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER
Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize ona olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;
1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Farkedmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu
Standart Cevap: Anneler Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?
10 Mayıs 2017
2
Güzel bir adım ile başlamış lakin artık ekonomik değerden başka bir şey değil
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj