Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Farkedmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu

Standart Çizgi Romanlar Ne Zaman Ortaya Çıktı?

21 Aralık 2016
1

Çizgi roman kavramı ilk olarak 18.yüzyılda karşımıza çıkar. Ingiltere’de yaşayan ressam William Hogarth resim ile yazıyı birleştiren bir çalışma yapmıştır. Bu çalışma çizgi romanın başlangıcı sayılır. Thomas Rowlandson çizgi romanları geliştirmiştir. Matbaanın gelişmesiyle çizgi romanların gelişmesi paralellik gösterir. James Gillray ise çizgi romanları tüm Avrupa’ya tanıtmıştır.



Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çizgi romanın bir alt türü olan çizgi film ortaya çıkmıştır. Çizgi roman ve çizgi filmin en başarılı örneklerini Walt Disney kurduğu ve kendi adını verdiği şirket tarafından vermiştir. Walt Disney doğu ve batı klasiklerini çizgi film ve çizgi roman haline getirmiştir.

1920lerden sonra günlük gazetelerde çizgi romanlara yer verilmeye başlanmıştır. Türkiye’de de çizgi romanların ilk örneklerine 1920lerde rastlanır. İlk ciddi çalışma 1940’dan itibaren Çocuk Dünyası dergisinin ali olan Kara Maske’dir. Daha sonra Mandrake ve Tarzan gibi tanınmış çizgi romanlar yayınlanmıştır. İlk başlarda taklit ve adaptasyon olarak başlayan çizgi romancılık 1959dan itibaren yerli konulara yönelmiştir. Kara Murat, Malkoçoğlu, Tarkan gibi yerli ve milli çizgi romanlar yazılmıştır. Günümüzde çizgi romanlar ticari amaçlar doğrultusunda hazırlanmaktadır. Televizyonun yaygın olmadığı dönemlerde çocuklar, kitaplar şeklinde yayınlanan çizgi romanları okumuştur. Televizyonun yaygınlaşmasıyla birlikte çizgi romanlar yerini çizgi filmlere bırakmıştır. Dünyaca ünlü çizgi roman klasikleri Ten Ten ve Red Kit hala popüler çizgi romanlardandır.

Bishamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Kasım 2016
Mesajlar
1.770
Seslenildi
141 Mesaj
Etiketlendi
54 Konu
Standart Cevap: Çizgi Romanlar Ne Zaman Ortaya Çıktı?
11 Ocak 2017
2
Şimdilerde manga dergileri var, koleksiyon yapmayı planlıyorum.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj