Siz siz olun başka bir ülkeye gitmeden önce bir şeyler araştırırken el hareketlerini araştırmayı unutmayın. Çünkü kendi ülkemizde rahatlıkla yaptığımız bir el hareketi, başka bir ülkede başımıza iş açabilir. Bazı hareketler öyle anlama geliyor ki, gerçekten şoke olacaksınız.



Okay (Tamam) işareti Avustralya, ABD, Britanya ve Kanada'da tatmin olma anlamına geliyor.Brezilya'da aynı hareketi ters çevirip yaparsanız hakaret olarak algılanıyor.



Boynuz parmaklar işareti ABD'de rock simgesi olarak kullanılıyor.İtalya, Brezilya, Kolombiya, Portekiz, İspanya'da 'eşin seni aldatıyor'



Birleşik parmaklar İtalya'da: Bu nedir? Ne istiyorsun?, Kongo'da: 'Küçük bir miktar', Türkiye'de: Güzellik, iyilik, Mısır'da: 1 dakika



Baş parmak hareketi ABD, Avustralya, Britanya, Kanada ve Rusya'da onay işareti, Latin Amerika, Batı Afrika, İran, Irak ve Afganistan: 'hadi oradan'



Düğümlenen parmaklar Avustralya, ABD, Britanya, Kanada: iyi şanslar, Vietnam'da ise vajina anlamına geliyor.



V işareti ABD: Barış , Avustralya, Britanya, İrlanda, Yeni Zelanda da isyan anlamına geliyor.



Gel buraya işareti Avustralya, ABD, Britanya ve Kanada'da birini çağırmak için kullanılıyor. Filipinler'de başka bir insana yaptığın zaman büyük hakaretmiş çünkü köpeklere yapılıyormuş.



Nokta işareti Belçika, Hollanda, Almanya ve Avustralya'da '2' anlamında, Çin'de 8 anlamında, İtalya'da iyi olmayan bir şey manasında.



Eli aşağı doğru sallamak Avustralya, ABD, Britanya ve Kanada: Git anlamında, Filipinler, Vietnam, Hindistan ve Gana'da gel anlamında.



Çene silkme Fransa, Belçika, Tunus'ta ilgisizliği belli etmek için ve birine kısaca 'defol buradan' demenin kısa yolu, İtalya'da 'Umrumda değil' anlamında.



Yumruk işareti Avustralya, ABD, Britanya ve Kanada, Meksika, Güney Amerika'da 'facano' denilen bu hareket 'cimri' manasına geliyor. Avustralya, Almanya'da 'beynin bileğinde duruyor' anlamına geliyor.



Alında yumruk Brezilya'da aptallık manasında kullanılıyor.



Baş parmak, iki parmak arasında Britanya, Kanada ve Avustralya'da çocuklara yapılan bir oyun 'Burnunu çaldım' oyunu.


internethaber