Kompost ve Geri Kazanım Tesisinde organik içerikli evsel atıkların mikroorganizmalar vasıtasıylayeterli nem ısı ve hava ile reaksiyona girerek çözülmesi gibi fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçerektoprağı ıslah edici organik değeri ve su tutma kabiliyeti yüksek kompost üretilmektedir.


Elde edilen kompost Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere değerlendiril-mektedir.

Kompostun zemin ve toprağa faydaları:



•Boşluk hacmini arttırır
•Havalandırma sağlar
•Kolay işlenmesini sağlar
•Su tutumu kabiliyetini arttırır
•Besin maddelerinin daha iyi kullanılmasını sağlar.

İstanbul Avrupa yakasında 1.000 ton/gün kapasiteli kapalı Kompost ve Geri Dönüşüm Tesisi ve Asya yakasında 2.000 ton/gün kapasiteli Açık Kompost ve Geri Dönüşüm Tesisi kurulmuştur. Kurulan yeni tesislerle birlikte "İstanbul için AB Çevre Mevzuatı ile Uyumlu Entegre Katı Atık Yönetim Stratejik Planı "nda öngörülen ve Avrupa Birliğince 2012 yılına kadar gerçekleştirilmesi istenen organik atık depolama kriterleri sağlanmıştır.


Tübitak destekli yürütülen "Kompostun Bitki Yetiştiriciliğinde ve Çim Sahalarda Organik Gübre Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması " projesinde kompostun organik gübre değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.