Malzemeler

Yesil Mercimek 2/3 su bardagi
Su 6 su bardagi
Sogan 1 orta boy
Margarin veya tereyagi 4 yemek kasigi
Un 2 yemek kasigi
Pirinç ¼ çay bardagi
Tuz 2 tatli kasigi
Yumurta 1 adet
Süt 1 su bardagi
Ekmek (bayat) 2 ince dilim
Kirmizi biber ½ tatli kasigi

Hazırlanışı

Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy,yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur.Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina kat,kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber serperek servis yapabilirsiniz.