Malzemeler
Yesil Mercimek 2/3 su bardagi
Su 6 su bardagi
Sogan 1 orta boy
Margarin veya tereyagi 4 yemek kasigi
Un 2 yemek kasigi
Pirinç ¼ çay bardagi
Tuz 2 tatli kasigi
Yumurta 1 adet
Süt 1 su bardagi
Ekmek (bayat) 2 ince dilim
Kirmizi biber ½ tatli kasigi
Hazırlanışı
Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy,yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur.Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina kat,kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber serperek servis yapabilirsiniz.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
10 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.