Herkesin korktuğu bir bitkinin çorbasını içmek farklı olsa gerek. Ama bu çorbamız kış aylarında her türlü hastalık için adeta vitamin kaynağıdır. Isırgan otu çorbası Karadeniz yöresinin lezzetlerinden biridir.
Malzemeler
- 1 soğan
- 1 kaşık sıvıyağ
- 2 kaşık un
- 2 kaşık kaşar
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta sıvısı
- 200 ısırgan otu
- 2 fincan su
Çorba’nın Hazırlanışı
Çorbamız için ilk olarak tenceremiz içerisine sıvıyağı koyarak ince ince doğranmış olan soğanların rengini değiştirene kadar karıştırın. Soğanların üzerine ilave edilen un ile birlikte karıştırmaya devam edelim ve karışımın rengi pembe rengini aldıktan sonra su, tuz ve ısırgan otunu ekleyip 10 dakika pişirelim. Ayrı bir kapta hazırlanan yoğurt ve yumurta sarısını çırparak hazırlayalım. Ocakta pişirilen çorbanın servis esnasında üzerine hazırlanan karışımı dökerek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Isırgan Otu Çorbası
10 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.