Herkesin korktuğu bir bitkinin çorbasını içmek farklı olsa gerek. Ama bu çorbamız kış aylarında her türlü hastalık için adeta vitamin kaynağıdır. Isırgan otu çorbası Karadeniz yöresinin lezzetlerinden biridir.

Malzemeler
- 1 soğan
- 1 kaşık sıvıyağ
- 2 kaşık un
- 2 kaşık kaşar
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta sıvısı
- 200 ısırgan otu
- 2 fincan su
Çorba’nın Hazırlanışı
Çorbamız için ilk olarak tenceremiz içerisine sıvıyağı koyarak ince ince doğranmış olan soğanların rengini değiştirene kadar karıştırın. Soğanların üzerine ilave edilen un ile birlikte karıştırmaya devam edelim ve karışımın rengi pembe rengini aldıktan sonra su, tuz ve ısırgan otunu ekleyip 10 dakika pişirelim. Ayrı bir kapta hazırlanan yoğurt ve yumurta sarısını çırparak hazırlayalım. Ocakta pişirilen çorbanın servis esnasında üzerine hazırlanan karışımı dökerek servis ediniz.
Afiyet olsun.