Tarif Malzemeleri
1 adet havuç (ufak küp doğranmış)
1 adet kabak (2 cm uzunluğunda dilimlenmiş)
2 adet patates (ufak küp doğranmış)
200 gr taze fasulye (2 cm uzunluğunda doğranmış)
3 adet bebek turp (küp doğranmış)
1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1\2 çay bardağı krema
1\2 çay kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet Knorr Tavuk Suyu
1 adet yumurta sarısı
1 litre sıcak su
1\2 bağ nane (kabaca doğranmış)
Tarifin Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve sırasıyla havuç,patates,turp,soğan,sarımsak,kabak ve fasulyeyi ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika sebzeleri soteledikten sonra Knorr Tavuk Suyu ve sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Krema,nişasta ve yumurta sarısını köpürtmaden çırpın.
1 kepçe çorba suyunu kremalı karışıma yavaş yavaş yedirin.
Son olarak kremalı karışımı ve kabaca doğranmış maydanozları çorbaya ilave edin ve 2 dakika daha kısık ateşte pişirerek tencerenin altını kapayın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
İskandinav Üsulu Sebze Çorbası
25 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.