Kantoklar zengin bir kültürel çeşitliliğe sahiptir. Hemen her konuda, içinde bulundukları toplumdan farklılık gösteren kültürleriyle dikkat çekerler. Bu zenginlik göçebe olduklarından ve tarih boyunca pek çok değişik kültürle yakından temas etmiş olmalarından kaynaklanır.
Kantok toplumu birbirine çok bağlıdır. Büyüklere saygı birincil derecede önemlidir. Fakat aile kavramının çok geliştiğini söyleyebilmek zordur. Kültürlerinde geçmişte yaşadıkları zorlu hayatın izlerini görmek mümkündür.Kantoklar geleneklerine son derece bağlıdırlar. Pek çok ritüele sahiptirler. Ehrem Zeker, Foşur Sınena Susozo, Nireng bunların en önemlileridir. Kantoklar periyodik olarak bu geleneksel törenleri yerine getirirler. Belirli günlerde çevredeki en yüksek alanlarda toplanırken, belirli günlerde de yer altında bir araya gelirler.
Kantokların erkekliğe adım atma töreninde tek ayakla yürümesi eski bir gelenektir. Geleneksel olarak göçebe oldukları dönemi anma amaçlı, toplulukça uzun mesafe yürüyüşleri yaparlar.Yine diğer bir ilginç adetleri ise topluca ağaç üstlerinde yapılan toplantılardır. Kantoklar ataerkildir, öyle ki kadınlara ait bir kayda dahi rastlanmaz.