Vatan Partisi üyeleri Ahmet Davutoğlu’nu Amerika’da protesto etti



Başbakan Davutoğlu, ABD ziyaretinde 2 kez Vatan Partililere yakalandı. ‘Miadınız doldu. Yüce Divan’da yargılanacaksınız’ sloganlarıyla protesto edilen Davutoğlu otele servis kapısından girmek zorunda kaldı
Vatan Partisi üyeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu New York’ta 2 kez protesto etti. Protestonun ilk adresi Davutoğlu’nun kalacağı Waldorf Astoria Oteli’nin önü oldu. Gece geç saatlerde otel önündeki Vatan Partililerden kaçmaya çalışan Davutoğlu, otele servis kapısından girmeye çalışırken protesto edildi. Davutoğlu’na ikinci protesto da Dış İlişkiler Konseyi (CFR) binası önünde yapıldı.
KANLI ELLERİNİZİ ÇEKİN’
Başbakan beraberindeki heyetle birlikte Waldorf Astoria Oteli’nin girişinde Türk vatandaşlarının protestosuyla karşılaştı. Daha sonra otele gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Davutoğlu gibi Vatan Partililerin protestosuyla şaşkınlık yaşadı. Davutoğlu, Dış İlişkiler Konseyi binası önünde de yine Vatan Partililerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla karşılaştı. “Yüce Divan’da yargılanacaksınız” pankartı taşıyan vatanseverler, burada bir de basın açıklaması yaptı. ABD’deki Vatan Partisi üyeleri adına açıklamayı Vatan Partisi Öncü Kadın Başkanı Akile Çevik yaptı. Çevik, “Türkiye’yi 13 yıldır yönetenlerin kardeşi kardeşe düşüren politikalarına artık dur deme zamanı gelmiştir” dedi. Suriye’de ve Irak’ta terör örgütlerini besleyerek kan akıtan emperyal çetenin miadının dolduğunu belirten diyen Çevik, şöyle konuştu: “Bugün burada AKP Hükümeti’nin kukla başbakanı Davutoğlu’nu protesto ederken aynı zamanda da suçüstü yapmış bulunuyoruz. Dünyayı kana bulayan, emperyal para babaları CFR’ye biat eden kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olamaz. Kanlı ellerinizi Suriye’nin mazlum milletinin üzerinden çekin. Türkiye ve komşu coğrafyaları karıştırmaktan vazgeçin.”
MİLLİ SEÇENEK: VATAN PARTİSİ
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyetin Suriye ziyaretine işaret eden Çevik, “Türk milleti, komşu Suriye ve Irak halklarıyla birleşecek ve size en güzel cevabı verecektir. Artık Türkiye’nin milli bir seçeneği vardır” diyerek bütün yurtseverleri Vatan Partisi’ne davet etti.