Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Dünya Ankara: Bağımsızlık referandumunun bedeli olur

14 Eylül 2017
1

Ankara: Bağımsızlık referandumunun bedeli olur

Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu konusundaki ısrarının mutlaka bir bedeli olacağını dikkate alması gerektiğini belirterek; IKBY'yi bir an önce "bu hatalı yaklaşımdan" vazgeçmeye davet ettiklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Irak Temsilciler Meclisi’nin, ‘IKBY tarafından yapılması öngörülen bağımsızlık referandumunun yasadışı olduğu ve bu girişimin reddedildiği’ yönünde 12 Eylül tarihinde aldığı kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

IKBY 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapılacağını ve bu karardan geri adım atılmayacağını açıklamıştı. Bu girişim aleyhindeki görüşlerin şüpheye yer bırakmayacak şekilde kayda geçirildiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, “Ülkemizin ve uluslararası toplumun sağduyu sahibi tüm üyelerinin uyarılarına rağmen IKBY liderliğinin referandum bağlamındaki ısrarcı tutumunu ve giderek duygusal bir hal alan açıklamalarını endişe verici buluyoruz. IKBY’nin aksi yöndeki bütün dostane tavsiyelere rağmen referandum konusundaki yaklaşımında ısrar etmesinin mutlaka bir bedeli olacağını dikkate alması gerektiğini vurguluyor; bu itibarla, IKBY'yi biran önce aklıselim ile davranmaya ve sözkonusu hatalı yaklaşımından vazgeçmeye davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada Erbil yönetimi ile Bağdat merkezi hükümeti arasındaki ilişkilerin adil bir zeminde yürütülmesinin ve anlaşmazlıklara ilişkin hususların diyalog yoluyla çözülmesinin arzu edildiği de kaydedildi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hıhım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
28 Kasım 2016
Mesajlar
3.458
Seslenildi
359 Mesaj
Etiketlendi
114 Konu
Standart Cevap: Ankara: Bağımsızlık referandumunun bedeli olur
14 Eylül 2017
2
ne olur mesela bir iki örnek versenize
kınar mısınız ne yaparsınız
hiç bir ülke sizi sallamıyor ki yanar döner yapınız var
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj