CIA’den çarpıcı açıklama: Kürtlerle çalışarak

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'nın Başkanı Mike Pompeo, katıldığı panelde gündeme dair konuları değerlendirdi. Pompeo, Afrin operasyonu ve ABD-YPG ilişkisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pompeo, operasyonun üzerinden 5 gün geçmesine rağmen henüz bir açıklama yapmayan ABD Başkanı Trump'ın harekatı ve gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

CIA Başkanı Mike Pompeo, American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda katıldığı panelde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Pompeo, IŞİD’le mücadele sürecine ilişkin “Sünni müttefiklere” ihtiyaçları olduğunu söylerken, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un YPG/PYD ve Sünni gruplarla çalışarak “iyi bir iş” yaptığını savundu.

CIA Başkanı, Zeytin Dalı Harekatı’nın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen henüz bir açıklamada bulunmayan ABD Başkanı Trump ile ilgili de ilgi çeken ifadeler kullandı. Pompeo, Trump’ın dünyada olan sıcak gelişmelerle ilgili sürekli olarak bilgilendirildiğini ifade ederken, “Mesela bugün Afrin’de yaşananların gündeme geldiğini tahmin edebilirsiniz” diye konuştu.