Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Cookie
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Cookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali
Mesgul

Forumunuz İran’dan korkutan açıklama

08 Mayıs 2019
1

İran, İngiltere, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya'dak, büyükelçiliklerine 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmanın bazı taahhütlerinden ayrıldığını açıkladı.

Detaylar geliyor…

Penia bunu beğendi.
“Dedim ya, Eylül‘dü. Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.”
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: İran’dan korkutan açıklama
08 Mayıs 2019
2
2015 yılında P5+1 ülkeleri ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşma, ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz yıl çekilmesiyle büyük bir darbe almıştı. ABD, İran’a tekrar yaptırım uygulamaya karar verirken bugün korkutan bir açıklama İran devlet televizyonu aracılığıyla duyuruldu.

IRBA’nın haberinde, Tahran yönetiminin İngiltere, Almanya, Fransa, Çin ve Rusya’daki büyükelçiliklerine bir bilgilendirme notu gönderdiği aktarıldı. Bilgilendirmede İran’ın nükleer faaliyetlere tekrar başlayacağı konusunda bilgi verildi.

Dün Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak ayrılmasıyla birlikte atılacak adımlar hakkında sinyal vermişti. Zarif, “İran, nükleer anlaşma kapsamında gönüllü şekilde uyguladığı bazı taahhitleri yerine getirmemeyi çıkarlarına uygun görmüştür” demişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de açıklamalarda bulundu. Ruhani devlet televizyonundan da yayınlanan konuşmasında, “Nükleer anlaşmanın bozulması İran ve Dünya için tehlikeli” dedi. Ruhani nükleer anlaşmadan geriye kalan gereklerini 60 gün daha uygulayacaklarını söylerken, bu süreden sonra uranyum zenginleştirme oranını yükselteceklerini vurguladı. Ruhani buna karşılık, nükleer program üzerinde müzakerelere hazır olduklarının da sinyalini verdi. Ruhani, “İran artık diğer ülkelere zenginleştirilmiş uranyum satmayacaktır” dedi.


9 Nisan 2019’da çekilen bu fotoğrafta İran Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer teknolojisini incelerken görünüyor. İran Nükleer Teknoloji Günü’nde çalışmaları izleyen Ruhani bugün, nükleer silah kullanımında kilit rolü olan zenginleştirilmiş uranyum üretimine devam edileceğini duyurdu.

FRANSA: CANLI TUTMAK İSTİYORUZ


İran’ın bu açıklamasının ardından Fransa’dan tepki geldi. Fransa Savunma Bakanı, “Eğer İran anlaşmanın gereklerini yapmazsa yaptırımlar tekrar masaya gelir. İran’ın nükleer anlaşmadan ayrılmasından daha kötü bir şey yok. Avrupalılar bu anlaşmayı canlı tutmak istiyor” dedi. Öte yandan Reuters’ın Fransa Cumhurbaşkanlığı’na dayandırdığı son dakika haberinde, uluslararası yaptırımların uygulanmasının gündemde olduğu belirtildi.

Fransa’nın açıklamasının ardından, Tahran yönetiminin ezeli düşmanı İsrail’den bir açıklama geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail, Tahran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyecektir” dedi. Netanyahu, “Bu sabah buraya gelirken, İran’ın nükleer programına tekrar başlamayı gündemine aldığını duydum. Biz İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz. Bizi öldürecek olanlarla savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUM NE İŞE YARAR?

İran’ın anlaşma dolayısıyla bir süredir yapmadığı zenginleştirilmiş uranyum hem sivil amaçla elektrik üretimi için kullanılan reaktörler hem de askeri amaçlı nükleer silahlar ve harp başlıkları için kullanılan, kritik öneme sahip olan bir yakıttır.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj