Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Son Dakika Fransa’da gündem dine küfür: Cumhurbaşkanı da devreye girdi

13 Şubat 2020
1

Fransa’da gündem dine küfür: Cumhurbaşkanı da devreye girdi

Fransa'da gündem lise öğrencisi Mila'nın Instagram üzerinden İslam karşıtı açıklamalarda bulunması ve dine hakaret etmesi... Sosyal medyada paylaştığı mesaj sonrasında çok sayıda ölüm tehdidi alan genç kıza destek ise Cumhurbaşkanı Macron'dan geldi. Macron, "Küfür etmek suç değil" dedi.

Fransa, kişisel Instagram üzerinden İslam’a hakaret eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Mila’yı tartışıyor. Geçen ay Instagram üzerinden dine hakaret eden Mila, bu paylaşımından sonra çok sayıda ölüm tehdidi almış ve tepkilerin artmasının ardından ulusal televizyona çıkarak özür dilemişti.

Yaşananların ardından başka bir okula geçmek zorunda kalan ve evinin önünde korumalarla yaşamaya devam eden Mila ile ilgili tartışmalara Fransız yetkililer de dahil oldu. Dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da devreye girdi. Le Dauphine Libere’e konuşan Macron, Mila’ya bu denli saldırılmaması gerektiğini söyledi.


16 yaşındaki Mila canlı yayına çıkarak, inancını huzur içinde yaşayanlardan özür dilemişti.


Macron, “Yasalarımızda her şey açık. Dinlere hakaret etme, onları eleştirme ve onları karikatürize etme hakkımız var. Yasak olan ise nefret suçu ve insanlık onuruna saldırı” dedi. Macron, “Bu tartışma sırasında Mila’nın henüz bir ergen olduğunu gözden kaçırdık. Ona okulda, gündelik yaşamında ve her anında koruma sağlamaya borcumuz var. Çocuklar, internet üzerinde yıkıcı olan nefret ve şiddetin yeni formlarından daha iyi korunmalılar” dedi.

TV’DE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Lyon yakınlarında yaşayan 16 yaşındaki Mila, Ocak ayında, Instagram üzerinden canlı yayın yapmış ve eşcinsel olduğunu açıklamıştı. Müslüman olduğunu söyleyen biri ise ona hakaret edince Mila, İslam’a hakaret etmişti. Bu tartışmanın internet üzerinde hızla yayılmasının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları genç kızın kişisel bilgilerini ve gittiği okulun detaylarını paylaşmıştı.

Yaşananların ardından Fransız televizyonuna çıkan Mila, yaptıklarından pişmanlık duymadığını söylemiş fakat kendi inançlarını huzur içinde yaşayanlardan özür dilemişti.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Farkedmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu
Standart Cevap: Fransa’da gündem dine küfür: Cumhurbaşkanı da devreye girdi
13 Şubat 2020
2
Eşcinsel diye kıza küfür edenin hiç suçu yok zaten. Onu aman hiç konuşmayın.
Herhangi bir dine hakaret mutlak yasak olmalı. Siz saygı duymazsanız kimse sizin dininize ve inandıklarınıza saygı duymaz. Sonuçta lise öğrencisi ve çocuk fazla abartmamak gerek. Bir çocuğa yanlışı öğretirsin hakaret, tehdit ile bir şey öğretemezsin. Bak zaten öğrenememiş yanlış değildi diyor.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj