YPG'nin IŞİD'i kuşatma altına almasının ardından Tel Abyad kenti Kürtlerin kontrolüne geçti. Bu gelişme üzerine IŞİD militanlarının Akçakale sınır kapısından Türkiye tarafına kaçmaya çalıştığı bildirildi.

ASKER KAÇAK GİRİŞ YAPAN IŞİD MİLİTANLARINI YAKALADI

Geçen yıl Ocak ayından bu yana IŞİD'in kontrolünde olan Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Rakka kentinin Telabyad İlçesi, akşam saatlerinde, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolüne geçti.

DHA'nın haberine göre, bu gelişmeden sonra sınırdan kaçmaya çalışan bazı kişiler Türk askerleri tarafından yakalandı ve üstleri arandı. Kaçak giriş yapan kişilerin IŞİD militanı olduğu öğrenildi.

Öğlen saatlerinde YPG'nin, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına aldığı öğrenilmişti.

SINIR KENTİNİ ÜÇ YÖNDEN KUŞATTI

YPG, IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolda denetimi sağlayarak sınır kentini üç yönden kuşattı. Tel Abyad'da 100 ila 150 IŞİD militanının kaldığı tahmin ediliyor.

Bu gelişmenin ardından akşam saatlerinde YPG, Telebyad'ı ele geçirdi.

SURİYELİLER BÜYÜK DRAM YAŞIYOR

YPG ile IŞİD militanlarının çatışması ve koalisyon ülkelerinin hava bombardımanından kaçıp sınıra toplanan binlerce Suriyeli dünden bu yana büyük bir dram yaşıyor.

İKİ YILDIR IŞİD'İN KONTROLÜNDE

Rakka kenti, Suriye'deki IŞİD'in başkenti olarak biliniyor. Kent yaklaşık iki yıldır IŞİD'in kontrolü altında bulunuyor.

TÜRKİYE'YE GİRİŞLERİNE İZİN VERİLİYOR

Sıcaklığın 45 derece olduğu bir ortamda, içinde acil ihtiyaçları bulunan torba ve valizler ile sınıra gelen Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerine izin veriliyor. Kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce Suriyeli sığınmacı Türk yetkililerinin izin vermesi ile Akçakale ilçesinden girişleri devam ediyor. Sınır kapısında yerli yabancı onlarca televizyon kanalı gelen mültecilerin dramlarını canlı olarak seyircilerine yansıtıyor.

SINIRDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Türkiye sınır kapısında ve sınır boyunca güvenlik önlemlerini artırdı. Sınırda birçok yere siper kazarak beton ve briketle sınıra asker yığıyor. Koalisyon güçlerine ait uçakların Rakka, Suluk ve çevre köylerinde hava bombardımanı başlatmasının ardından kaçanların sayısının 40 bini geçmesi bekleniyor.