Bu yemek 1 kişi içindir 25 dakikada hazırlanır …
MALZEMELER
1 çay bardağı sushi pirinci
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
1 çay bardağı doğranmış surumi(yengeç eti)
1 yaprak kurutulmuş yosun
sushi sarma hasırı
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı mayonez
yarım avokado
yarım salatalık
1 tatlı kaşığı balık yumurtası
NASIL YAPILIR
Sushi pirincini, 1.5 çay bardağı su ile birlikte haşlayın. Pirinç haşlanırken başka bir tencerede sirke ve şekeri karıştırın ve şeker eriyince altını kapatın. Pilav suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sirkeli karışımı da pilava ekleyin ve soğumaya bırakın. Mayonez ve doğranmış yengeç etini bir kapta karıştırın. Daha sonra sushi sarma hasırını strech film ile kaplayın. Daha sonra ellerinizi ıslatın ve kurutulmuş yosunun üzerine ince şerit halinde pirinci yayın. Daha sonra dikkatli bir şekilde kurutulmuş yosun yaprağını ters çevirin ve yosun üstte kalacak şekilde yine hasırın üzerine koyun. Daha sonra yosunun üzerine doğranmış salatalık ve avokadodan koyun. Bir kaşık da surumi karışımından koyup yosunun üzerinde yayın. Hasırı dikkatli bir şekilde kenarlardan tutarak sarın. Silindir elde ettikten sonra, hasırı yosundan ayırın ve sushiyi bir tabağa alıp rulolar halinde keserek servis edin.
buSe
Yastığına rimel bulaşmadan büyümez hiçbir kadın.
Üyelik tarihi
17 Mart 2015
Bulunduğu yer
Onun KaLbindee
Yaş
24
Mesajlar
2.056
Seslenildi
45 Mesaj
Etiketlendi
8 Konu
Ruh Hali
California Roll
17 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati